HomeHL-Greece«Πυρετός» στην κυβέρνηση -Γράφουν την πρόταση για προανακριτική για τη Novartis

«Πυρετός» στην κυβέρνηση -Γράφουν την πρόταση για προανακριτική για τη Novartis

Κεντρικό πρόσωπο ο Παρασκευόπουλος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το χρόνο να κυλάει αντίστροφα για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τη Δευτέρα, στην κυβέρνηση προετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε να είναι έτοιμη η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Κεντρικό πρόσωπο στη διαδικασία συγγραφής είναι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και καθηγητής της Νομικής σχολής του ΑΠΘ Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος τις τελευταίες μέρες είναι σε «ανοικτή γραμμή» με τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης αλλά και τους νομικούς του Μαξίμου.

Όπως όλα δείχνουν,η πρόταση θα είναι έτοιμη τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, χρειάζεται την πρόταση να υπογράφουν 30 βουλευτές για να συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή.

Και η απόφαση για τη συγκρότηση ή μη λαμβάνεται μέσω μυστικής ψηφοφορίας σε ειδική ημερήσια διάταξη που ορίζεται εντός 15 ημερών από την κατάθεση σχετικής πρότασης. Για την έγκριση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών,δηλαδή 151 ψήφοι.

Παρουσιάζουν την πρόταση στους βουλευτές

Ο πρωθυπουργός αναμένεται τη Δευτέρα να απευθυνθεί στους βουλευτές και εν συνεχεία -κεκλεισμένων των θυρών- θα γίνει η παρουσίαση της πρότασης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα στηρίξουν την πρόταση και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντας την Προανακριτική Επιτροπή ως το μοναδικό θεσμικό αρμόδιο όργανο για να αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί ή όχι τα αδικήματα που αφορούν πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis.

Μηνύματα τέλος θα στείλει ο πρωθυπουργός, και το κύριο βάρος θα δοθεί στη Novartis αν και ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης το Μακεδονικό, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και απαντήσεις για την υπόθεση Καμμένου.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση