HomeHL-9Πολάκης: Γελοιότητες ότι «έδωσα» τους μάρτυρες για την υπόθεση Novartis

Πολάκης: Γελοιότητες ότι «έδωσα» τους μάρτυρες για την υπόθεση Novartis

Σε συνέντευξη του, στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γελοιότητες χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τις κατηγορίες ότι «κάρφωσε» τους μάρτυρες για την υπόθεση Novartis, ο οποίος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», δηλώνει ότι αναπαρήγαγε αυτά που έγραφαν από το 2016 εφημερίδες και ιστοσελίδες «που δεν είναι και κομμουνιστικά έντυπα».

Ο κ. Πολάκης περιγράφει τις πέντε μεθόδους με τις οποίες οι φαρμακευτικές εταιρείες πετύχαιναν την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων τους, ενώ κάνει λόγο για χαμένα έγγραφα στο υπουργείο Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι «την περίοδο 2012-2013 καταστράφηκαν εδώ στο υπουργείο. Τα έσβησαν από τους σκληρούς δίσκους. Αλλά τα ανακαλύτπουμε». Παράλληλα, αναφέρει πώς συνδέονται οι υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ δηλώνει ότι το «μαύρο» χρήμα από την υπερτιμολόγηση φαρμάκου στην Ελλάδα έφτασε από το 1991 τα 30 δισ. ευρώ.

Σε ερώτηση πως χάθηκαν 23 δισ. ευρώ από την υπερτιμολόγηση φαρμάκων, σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς, 23 δισ. ευρώ συνολικά, ο κ. Πολάκης απαντά ότι «δεν είναι μόνο 23 δισ. Εχουν γίνει υπολογισμοί για το διάστημα 1991-2010 με πραγματικά στοιχεία, όχι με αέρα κοπανιστό, με βάση τα στοιχεία από τους εθνικούς λογαριασμούς για τη δημόσια (κρατικός προϋπολογισμός, ασφαλιστικά ταμεία, Στρατός κ.ά.) και για την ιδιωτική δαπάνη. Ακολουθώντας τις πιο συντηρητικές μεθόδους υπολογίζεται πως δαπανήθηκαν για τον χώρο της Υγείας γύρω στα 250 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται επίσης ότι περίπου το 30% των 150 δισ. δημόσιες δαπάνες ήταν «μαύρο» χρήμα και αντίστοιχα «μαύρο» χρήμα ήταν περίπου το 40% των 100 δισ. ιδιωτικών δαπανών»

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση