HomeHL-EconomyΠιο νωρίς η επιστροφή των Θεσμών -Ξεκινά το πρεσάρισμα για την 4η αξιολόγηση

Πιο νωρίς η επιστροφή των Θεσμών -Ξεκινά το πρεσάρισμα για την 4η αξιολόγηση

Έρχονται στις 26 Φεβρουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 26 του μήνα, αντί για το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, αναμένονται στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών, σηματοδοτώντας την έναρξη των διαβουλεύσεων για την τέταρτη και τελευταία (;) αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος.

Προφανής στόχος της επίσπευσης της επιστροφής των ξένων τεχνοκρατών είναι να αυξηθεί η πίεση προς την ελληνική πλευρά, καθώς είναι διάχυτη η αίσθηση στο στρατόπεδο των Ευρωπαίων ότι ο χρόνος που απομένει ως τις αρχές του καλοκαιριού είναι λίγος για να καλυφθούν τα 88 τελευταία προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου.

Η πρώτη επίσκεψη- δεν αναμένεται να μείνουν πάνω από 7-10 ημέρες- θα δείξει, επίσης, αν το νέο –πρόσωπο του ΔΝΤ, ο Πέτερ Ντόλμαν που αντικατέστησε τη Ντέλια Βελκουλέσκου, θα ακολουθήσει διαφορετική γραμμή ή αν εν πάση περιπτώσει θα δώσει το στίγμα των προθέσεων του Ταμείου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ξεκαθάρισε χθες ο Π. Μοσκοβισί, όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα ως τις 21 Ιουνίου, όταν το Eurogroup θα συνεδριάσει στο Λουξεμβούργο με τριπλό στόχο: να δρομολογήσει την ολοκλήρωση του τρέχοντος Προγράμματος, να διευκρινίσει τους όρους της επιτήρησης μετά από τον Αύγουστο, αλλά και να αποφασίσει πώς ακριβώς θα ενεργοποιηθεί ο γαλλικός μηχανισμός για την ελάφρυνση του Χρέους.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση