HomeHL-EconomySpiegel: Η Ελλάδα θωρακίζεται για μια πλήρη επιστροφή στις κεφαλαιαγορές

Spiegel: Η Ελλάδα θωρακίζεται για μια πλήρη επιστροφή στις κεφαλαιαγορές

Για το 7ετές ομόλογο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με θετικά σχόλια υποδέχθηκε ο γερμανικός Τύπος την έκδοση επταετούς ομολόγου με επιτόκιο 3 δισ. ευρώ από την Ελλάδα. Κοινός τόπος των δημοσιευμάτων είναι ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές για την άντληση κεφαλαίων, μετά τη λήξη του χρηματοδοτικού προγράμματος.

«Νέο κρατικό ομόλογο – Ιδιώτες επενδυτές δανείζουν και πάλι χρήματα στην Ελλάδα» γράφει το Spiegel, που σημειώνει ότι με το ομόλογο η Ελλάδα θωρακίζεται για μια πλήρη επιστροφή στις κεφαλαιαγορές. Τελευταία φορά, η χώρα μας είχε εκδώσει επταετές ομόλογο το 2010, λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση.

FAZ: Πιθανό το τέλος του προγράμματος

Η FAZ σημειώνει ότι η επιτυχημένη επιστροφή στις αγορές κάνει πιο πιθανό το τέλος του προγράμματος. «Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει μια σημαντική επιτυχία: Την Πέμπτη η υπερχρεωμένη χώρα εξέδωσε ένα επταετές ομόλογο ύψους 3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους κυμάνθηκε στα 6,8 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,5%. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα δημιούργησε μια σημαντική προϋπόθεση για να εγκαταλείψει το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Deutsche Welle: Η Ελλάδα θέλει να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές

Παρόμοιο ήταν και το σχόλιο της Deutsche Welle, που επισημαίνει ότι η Ελλάδα θέλει να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές. Η πληττόμενη από την κρίση Ελλάδα, ελπίζει ότι μετά το καλοκαίρι θα μπορεί και πάλι να χρηματοδοτηθεί. Για πρώτη φορά από το 2010 η χώρα εξέδωσε ένα ομόλογο επταετούς διάρκειας.

Focus: Η Ελλάδα τεστάρει εκ νέου δίοδο στην κεφαλαιαγορά

Την ίδια ώρα, το γερμανικό περιοδικό Focus σημειώνει ότι η Ελλάδα τεστάρει εκ νέου δίοδο στην κεφαλαιαγορά. Για δεύτερη φορά από την ανάληψη της εξουσίας τον Ιανουάριο του 2015 η ελληνική κυβέρνηση πέρασε με επιτυχία το τεστ για επιστροφή στις κεφαλαιαγορές.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση