HomeΕΛΛΑΔΑΦοιτητές ζητούν από τον Γαβρούγλου να απαγορεύσει το κάπνισμα στα Πανεπιστήμια

Φοιτητές ζητούν από τον Γαβρούγλου να απαγορεύσει το κάπνισμα στα Πανεπιστήμια

Καταγγέλλουν ότι καπνίζουν όλοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φοιτητές ζητούν παρέμβαση για το κάπνισμα μέσα στους χώρους των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Φοιτητές και καθηγητές εντός των αμφιθεάτρων, ακόμη και το προσωπικό καθαριότητας, καπνίζουν μέσα στους κλειστούς χώρους των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, οι οποίοι γίνονται αποπνικτικοί και βλαπτικοί για τη δημόσια υγεία.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο παρεμποδίζεται η είσοδος και η παραμονή στα άτομα με σοβαρές παθήσεις, αλλά και παραβιάζονται οι διατάξεις περί υγιεινής και ασφάλειας φοιτητών και εργαζομένων.

Η απουσία αναμμένου τσιγάρου μέσα στους εσωτερικούς χώρους των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, θα έπρεπε να είναι αυτονόητη από τη στιγμή που υπάρχει ο αντικαπνιστικός νόμος Νόμος 3730/2008.

Ο φοιτητής του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, Ανδρέας Μπαρδάκης, πρόεδρος του υπό αναγνώριση Σωματείου «ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΑ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» και άλλοι φοιτητές, μέλη του σωματείου, ζητούν την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα του καπνίσματος στα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ της χώρας.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπαρδάκης, «Με αφορμή τη συγκρότηση της 12μελούς επιτροπής, αρμόδιας για την μελέτη ζητημάτων που αφορούν στην ακαδημαϊκή ελευθερία, την ειρήνη και την παραβατικότητα στους χώρους των ΑΕΙ, στείλαμε επιστολή-καταγγελία προς το Υπουργείο Παιδείας με σκοπό να θέσουμε υπόψη της επιτροπής το πρόβλημα που δημιουργείται από το παραβατικό κάπνισμα στους κλειστούς χώρους των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, το οποίο, εκτός του ότι προσβάλλει τον πολιτισμό μας, βάζει άμεσα σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία ειδικά των πολιτών με σοβαρές παθήσεις, αφού είναι οι πιο ευάλωτοι όταν εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα».

Ο νεαρός καταγγέλλει ως παράδειγμα, την περίπτωση μίας φοιτήτριας Πανεπιστημίου, η οποία έχει πάθει τρεις πνευμονικές εμβολές και κάνει τακτική χρήση οξυγόνου, λόγω της ιδιαίτερης πάθησης που έχει.

Αναγκάστηκε να φτάσει στο σημείο να δείξει το πιστοποιητικό αναπηρίας της στον καθηγητή της, παρακαλώντας τον να μην καπνίζει μέσα στο αμφιθέατρο διδασκαλίας, προκειμένου να καταφέρει επιτέλους να τον πείσει να αλλάξει συμπεριφορά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση