HomeHL-9Αντικαπνιστικός νόμος: Πότε θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι στο Ηράκλειο

Αντικαπνιστικός νόμος: Πότε θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι στο Ηράκλειο

Περιμένουν οδηγίες από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τρίτη φορά ενεργοποιείται ο αντικαπνιστικός νόμος στην Ελλάδα μετά από απόφαση του υπουργείου Υγείας, η οποία και έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Ηρακλείου βρίσκονται σε… αναμονή προκειμένου να συντονιστούν από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ώστε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

«Είχαμε επικοινωνία με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας αλλά και την αστυνομία προκειμένου να συνεννοηθούμε για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας είναι εκείνη που οφείλει να συντονίσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς» ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας και αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Μαρίνος Παττακός ενώ παράλληλα επεσήμανε πως θα υπάρξει μία συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες.

Οι έλεγχοι

Οι έλεγχοι θα γίνονται τόσο από μικτά κλιμάκια στο Ηράκλειο οι οποίες θα αποτελούνται από στελέχη του υγειονομικού, άνδρες της αστυνομίας αλλά και της δημοτικής αστυνομίας.

«Οι ακριβείς οδηγίες θα δοθούν σήμερα ως προς το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι αλλά όπως και την προηγούμενη φορά που είχε ενεργοποιηθεί ο νόμος, επί υπουργίας Ξενογιαννακοπούλου, οι έλεγχοι γίνονταν τόσο από μικτά κλιμάκια όσο και από μεμονωμένους ελέγχους ανά υπηρεσία», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Παττακός.

«Δύσκολο εγχείρημα»

Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα που έχουν μπροστά τους οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί τόσο από την ιδιαιτερότητα του νόμου και όσα μπορεί να προκαλέσει στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες όσο και από την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στις υπηρεσίες.

«Το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στους ελέγχους ωστόσο η εφαρμογή τους μας προβληματίζει. Η δημοτική αστυνομία θα ανταποκριθεί σε αυτή τη νέα οδηγία αλλά στα πλαίσια των δυνατοτήτων της. Έχουμε ήδη πει, πολλές φορές και μέσω του cretapost.gr, πως στο Ηράκλειο δεν μπορούν να γίνουν νυχτερινοί έλεγχοι καθώς δεν υπάρχει το προσωπικό. Το κράτος θα πρέπει να ανοίξει τις προσλήψεις και να ενισχύσει την δημοτική αστυνομία με άτομα ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα όσα πρέπει να κάνει», τόνισε σχετικά ο κ. Παττακός.

Τα νέα τσουχτερά πρόστιμα του αντικαπνιστικού νόμου

kapnisma-prostima

Διαφήμιση
Διαφήμιση