HomeΚΡΗΤΗΣτρατηγική η ενίσχυση της εξωστρέφειας για τα κρητικά αγροτικά προϊόντα

Στρατηγική η ενίσχυση της εξωστρέφειας για τα κρητικά αγροτικά προϊόντα

Επίσκεψη Λ. Αυγενάκη στην έκθεση Vegiterrano στη Γερμανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την  έκθεση Ελληνικών Κηπευτικών Κρήτης “Vegiterrano” στη Γερμανία επισκέφθηκε ο Γραμματέας της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στα πλαίσια του προγράμματος “Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης κηπευτικών στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στην Πολωνία και στην Τσέχικη Δημοκρατία”.

avgenakhs-verolino-proionta

Το πρόγραμμα της Ένωσης Νομικών Προσώπων, αφορά την προώθηση των ελληνικών κηπευτικών (τομάτα, αγγούρι, πιπεριά και μελιτζάνα), τα οποία παράγονται στην Κρήτη και απαρτίζεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας «Ανατολή», τον Αγροτοβιομηχανικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Νότος», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας, την Ομάδα Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων «Φαλάσσαρνα»– Στ. Κομπογεννητάκης & Σια Ο.Ε, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ψαρής» και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Κάμιρος», με επικεφαλής εταίρο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας «Ανατολή».

avgenakhs-verolino-proionta2

Όπως δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ: «Αυτή η διοργάνωση έχει ιδιαίτερη αξία, όχι μόνο γιατί έχει «άρωμα» Ελλάδας και ιδιαίτερα Κρήτης. Αλλά, γιατί παρουσιάζει την άλλη Ελλάδα, αυτή, της παραγωγής, της δημιουργίας, της προόδου, της εξωστρέφειας. Διότι, όλοι εμείς γνωρίζουμε τα ξεχωριστά, ιδιαίτερα και πλούσια σε θρεπτική αξία κηπευτικά -και όχι μόνο – προϊόντα που παράγει η ευλογημένη γη της Κρήτης. Αυτό το στοίχημα έχει κερδηθεί. Το στοίχημα που πρέπει σήμερα να κερδίσουμε είναι να μάθουν και άλλες χώρες, όπως σήμερα η Γερμανία, η Πολωνία και η Τσεχία για τους καρπούς της Κρητικής γης. Διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεισδύσουμε σε νέες αγορές και η πρωτογενής παραγωγή ως πυλώνας της οικονομίας που μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα, να περάσει σε μια νέα φάση».

Διαφήμιση
Διαφήμιση