HomeHL-GreeceΤο ΣτΕ θα αποφασίσει για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Με την διαδικασία της πρότυπης «δίκης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με τη διαδικασία της «πρότυπης» δίκης, θα μεταφερθεί το θέμα της χορήγησης ασύλου στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Αυτό θα γίνει πλέον, μετά την αίτηση ακύρωσης της κυβέρνησης κατά της απόφασης με την οποία η Επιτροπή Ασύλου είχε δώσει άσυλο στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που έφτασε στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Οι νομικοί παραστάτες του Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί, καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος και Στ. Τσακυράκης, και η Νομική Διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες, διά του Βασίλη Παπαδόπουλου, υπέβαλαν αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο να εκδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης) η αίτηση ακύρωσης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά της χορήγησης ασύλου και η ένσταση του στρατιωτικού.

Αυτό γίνεται σύμφωνα με το νόμο 3900/10, που δίνει το δικαίωμα στον παρεμβαίνοντα να προσφύγει σε ανώτερο δικαστήριο. Η αίτηση θα διαβαστεί από το Εφετείο στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εκεί η απόφαση θα ληφθεί από την Τριμελή Επιτροπή με προεδρεύοντα τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νικ. Σακελλαρίου, και δύο αντιπροέδρους.

Η δίκη είχε οριστεί να γίνει στο Διοικητικό Εφετείο στις 15/2, αλλά θα αναβληθεί κατόπιν τούτων.

Η Ευγενία Μυλωνοπούλου παραιτήθηκε από την υπόθεση ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου, όπως επίσης παραιτήθηκε και από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Ασύλου.

Έτσι, την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ανέλαβε η Μαρία Γκότση. Επρόκειτο να συζητηθεί την επόμενη Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, αλλά θα πάρει αναβολή.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε σήμερα ότι ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών άσκησε παρέμβαση υπέρ του Τούρκου συγκυβερνήτη. Επίσης, στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι την παρέμβαση υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, και ο  Χριστόφορος Αργυρόπουλος, ενώ υπενθυμίζει ότι η δίκη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών θα διεξαχθεί την 15η Φεβρουαρίου.

Πάντως, μετά την υποβολή του αιτήματος στο ΣτΕ, το Διοικητικό Εφετείο θα αναβάλει τη συζήτηση της υπόθεσης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση