HomeΕΛΛΑΔΑΠαπαθεοδώρου για Novartis: «Έχουμε ερντογανισμό – Η κυβέρνηση παρενέβη στην εισαγγελία»

Παπαθεοδώρου για Novartis: «Έχουμε ερντογανισμό – Η κυβέρνηση παρενέβη στην εισαγγελία»

«Πώς ο Ερντογάν μας είπε ότι πρώτα "λέμε στη δικαιοσύνη τι πρέπει να κάνει"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για «ερντογανισμό της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μιλώντας στον Θέμα 104,6 και στους Βασίλη Χιώτη και Νίκο Φελέκη αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Κάνοντας ξεκάθαρα λόγο για παρέμβαση της κυβέρνησης στην εισαγγελία ο κ. Παπαθεοδώρου είπε πως την ημέρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο φάκελος με τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος ήπιε τσάι με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατόπιν έγινε σύσκεψη στο Μαξίμου και στη συνέχεια ο κ. Πολάκης είπε πως γνωρίζει ότι οι λεγόμενοι «προστατευόμενοι» μάρτυρες είναι στελέχη της Novartis».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ζήτημα υπεράσπισης του κράτους δικαίου» τόνισε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για να διαπιστώσει ότι «το κέντρο αποφάσεων και κατεύθυνσης της δικαιοσύνης με εμπλοκή -δυστυχώς- και δικαστικών λειτουργών είναι το Μέγαρο Μαξίμου».

«Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα έπρεπε να πει «δεν δέχομαι συναντήσεις με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο»» είπε στη συνέχεια ο κ. Παπαθεοδώρου για να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι λειτουργεί όπως ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα είπε: «Εχουμε ερντογανισμό της κυβέρνησης. Πώς ο Ερντογάν μας είπε ότι πρώτα «λέμε στη δικαιοσύνη τι πρέπει να κάνει» και μετά κανονίζει τις υποθέσεις; Το ίδιο κάνει και ο Τσίπρας».

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαθεοδώρου είπε πως από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται «απόπειρα λασπολόγησης και εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων με γελοίο τρόπο περιγραφής».

Τέλος, ζήτησε η υπόθεση να φτάσει μέχρι το τέλος και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Novartis, ενώ είπε πως «είναι άδικο με τις συμπεριφορές ορισμένων ανωτάτων λειτουργών όπως ήταν προηγουμένως η κυρία Θάνου, να τσουβαλιάζουμε τη συνολική δικαιοσύνη που εργάζεται καθημερινά και που παράγει έργο. Εμείς εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση