HomeΚΡΗΤΗΦωταγωγείται απόψε η δεξαμενή Ζάνε

Φωταγωγείται απόψε η δεξαμενή Ζάνε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια διαφορετική εικόνα θα αντικρύσουν σήμερα οι Ηρακλειώτες στα ανατολικά νεώρια. Η δεξαμενή «Ζάνε», που επί ενετοκρατίας ξεδιψούσε το Ηράκλειο παρέχοντας 20 χιλιάδες βαρέλια πόσιμου νερού την ημέρα, αναδείχτηκε αισθητικά από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, και σήμερα στις 7:45 το απόγευμα παραδίδεται στους δημότες.

Σε μία σεμνή τελετή παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και του προέδρου του ΟΛΗ Ιωάννη Μπρα η δεξαμενή θα φωταγωγηθεί δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θα αποζημιώσει κατοίκους και επισκέπτες.

Τι άλλαξε στο μνημείο: Ο ΟΛΗ σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου προχώρησε στον καθαρισμό του εξωτερικού χώρου, στο φωτισμό εσωτερικά της δεξαμενής, την επισκευή του εξωτερικού φωτισμού και στην τοποθέτηση σύγχρονης «έξυπνης» ενημερωτικής πινακίδας για τους επισκέπτες.

Όπως τονίστηκε από το Οργανισμό, «οι μικρές παρεμβάσεις, που έγιναν χωρίς καμία επέμβαση στο μνημείο και αγκαλιάστηκαν από τοπικό χορηγό, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε – μέχρι την πλήρη αναμόρφωση της περιοχής – για την ανάδειξη του μνημείου και τη βελτίωση της επισκεψιμότητάς του, αλλά και την εξιστόρηση της σημασίας του για την ιστορία της πόλης μέχρι σήμερα. Άλλωστε από τα Νεώρια τροφοδοτείται ακόμα και σήμερα ο ΟΛΗ με 7.000 λίτρα νερού ημερησίως, για τις ανάγκες ποτίσματος του πρασίνου».

Επόμενος στόχος ο Κούλες

Σύμφωνα μάλιστα με τον ΟΛΗ, ο Οργανισμός θα συνεχίσει να λαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες με επόμενο στόχο των παρεμβάσεών του η βελτίωση της πληροφόρησης και της αισθητικής στο χώρο του φρουρίου Κούλε. Όπως υπογραμμίζεται, η πρωτοβουλία για την ανάδειξη του συγκροτήματος των Ενετικών Νεωρίων ξεκίνησε από τα δυτικά Νεώρια με το φωτισμό, την περίφραξη-καθαρισμό τους και την τοποθέτηση «έξυπνης» ενημερωτικής πινακίδας.
neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση