HomeHL-WorldΣυμφωνία στη Γερμανία για σχηματισμό κυβέρνησης

Συμφωνία στη Γερμανία για σχηματισμό κυβέρνησης

Πληροφορίες της Bild για το πώς «μοιράζονται» τα υπουργεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία κατάληξαν οι συντηρητικοί της Άγκελα Μέρκελ και οι σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς και από το Spiegel.

Ωστόσο άλλη πηγή δεν επιβεβαίωσε πως έχει επιτευχθεί συμφωνία, αναφέροντας πως σε κάποια θέματα εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες.

Πάντως, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο την εφημερίδα Bild, οι Σοσιαλδημοκράτες θα πάρουν τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομίας και Εργασίας. Ο εταίρος της Μέρκελ, ο Χορστ Ζεέχοφερ του CSU θα πάρει το υπουργείο Εσωτερικών ενώ οι Συντηρητικοί θα πάρουν τα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας.

Η συμφωνία, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα φέρει τη Γερμανία ένα βήμα πιο κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης, έπειτα από τέσσερις μήνες πολιτικής αβεβαιότητας που αποδυνάμωσαν τον ρόλο της Γερμανίας στα διεθνή θέματα και προκάλεσαν ερωτήματα για το πόσο θα μπορέσει η Γερμανίδα καγκελάριος να μείνει στη θέση της.

Ωστόσο, η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τα 464.000 μέλη του SPD πριν προχωρήσει ο σχηματισμός συνασπισμού.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση