HomeΓΝΩΜΕΣΝ. Λυγερός: Η ΕΕ αδειάζει την προπαγάνδα της κυβέρνησης

Ν. Λυγερός: Η ΕΕ αδειάζει την προπαγάνδα της κυβέρνησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όσοι πίστευαν ακόμα και τώρα ότι δεχόμαστε πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα του Σκοπιανού, θα συνειδητοποιήσουν ότι έπεσαν σε μια απλοϊκή παγίδα. Τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση αδειάζει κυριολεκτικά την κυβέρνηση και την προπαγάνδα της αφού ο ίδιος ο Juncker είπε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβολίου: «Δεν λέμε ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2025. Πρόκειται για μια ενδεικτική ημερομηνία, μια προοπτική που θα παρακινήσει τις χώρες αυτές να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις. Και ας είμαστε σαφείς: καμιά χώρα δεν μπορεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν λύσει διμερείς διαφορές.»

Τι άλλο να ειπωθεί για να καταλάβουμε επιτέλους ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να καταπατήσει ένα κράτος μέλος για να το χαρεί μια χώρα που είναι μόνο υποψήφια. Ακόμα και οι πιο άσχετοι βλέπουν τώρα το μέγεθος της κυβερνητικής προπαγάνδας και σίγουρα μερικοί από τους ίδιους κυβερνητικούς κύκλους θα διαχωρίσουν τη θέση τους βλέποντας ότι δεν μπορούν να τις υποστηρίξουν με τόσο απλό τρόπο.

Τώρα έχει ενδιαφέρον να δούμε ότι αυτό το γεγονός ήρθε μετά από τα δύο ιστορικά Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας για τα οποία έλεγαν αρχικά ότι δεν θα επηρεάσουν καθόλου την όλη κατάσταση. Κι όμως έγινε και γίνεται για λόγους στρατηγικής και γεωστρατηγικής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση