«Η σύνταξή χηρείας σας εγκρίθηκε, για την καταβολή της.. έχει ο Θεός» φαίνεται πως άφησαν να εννοηθεί οι υπάλληλοι του ΟΓΑ σε μία Ηρακλειώτισσα που πήγε στον Οργανισμό για να μάθει πότε επιτέλους θα της πιστωθούν τα χρήματα που της αναλογούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η συγκεκριμένη φορολογούμενη περιμένει εδώ και μήνες να λάβει την σύνταξη χηρείας της αλλά δεν έχει πάρει ακόμα ούτε… ευρώ με τον ΟΓΑ να μην μπορεί να της δώσει καμία απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Δυστυχώς όμως, η ταλαιπωρία της δεν ξεκίνησε τώρα αλλά πριν περίπου ένα χρόνο όταν έμαθε πως δικαιούται να λάβει σύνταξη χηρείας. Τότε, έμαθε παράλληλα – από πρώτο χέρι – την προχειρότητα αλλά και το… μπάχαλο που επικρατεί στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας.

Το ιστορικό

Τον Ιανουάριο του 2017 η φορολογούμενη, η οποία έχασε τον άνδρα της το 2014, μαθαίνει πως δικαιούται σύνταξη χηρείας, κάτι το οποίο δεν της το είχε πει ο τοπικός ανταποκριτής του ΟΓΑ.

Η ίδια, πηγαίνει στα κεντρικά του Οργανισμού με τους υπαλλήλους να της αναφέρουν πως πρέπει να υποβάλει αίτημα επισημαίνοντας πως μπορεί να διεκδικήσει τα αναδρομικά μόνο του προηγούμενου εξαμήνου.

Η φορολογούμενη προχωράει στην υποβολή του αιτήματος και ήσυχη φεύγει για το σπίτι της.

Οι μήνες περνούσαν αλλά δεν είχε καμία ειδοποίηση για το αν εγκρίθηκε ή όχι το αίτημά της.

Τον Αύγουστο του 2017 η γυναίκα πηγαίνει ξανά στον ΟΓΑ προκειμένου να μάθει ποια είναι η εξέλιξη του αιτήματός της. Εκεί, οι υπάλληλοι της έδειξαν μία ντουλάπα – γεμάτη από έγγραφα – λέγοντάς της πως δεν μπορούν να ψάξουν μέσα στο χάος.

Ευτυχώς, η ίδια είχε κρατήσει ένα αντίγραφο του αιτήματός της και το ξαναπήγε στον ΟΓΑ υποβάλλοντάς το εκ νέου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο επισκέφτηκε τον Οργανισμό προκειμένου να διαπιστώσει τι είχε γίνει με την υπόθεσή της.

Τότε, της είπαν ότι η αίτηση υποβλήθηκε και εγκρίθηκε η σύνταξη χηρείας της και μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει λάβει τα αναδρομικά και εν συνεχεία κάθε μήνα θα πιστώνεται στον λογαριασμό της η σύνταξη.

Ο καιρός περνούσε και η ίδια δεν είδε ούτε ένα ευρώ να καταβάλλεται στον λογαριασμό της με αποτέλεσμα να ξαναπηγαίνει στον ΟΓΑ.

Αυτή τη φορά οι υπάλληλοι της είπαν πως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σε σχέση με την πίστωση των χρημάτων και δεν ξέρουν και πότε θα καταβληθεί το ποσό!

Με άλλα λόγια: για την καταβολή του… έχει ο Θεός!

Διαφήμιση
Διαφήμιση