HomeHL-9Όλοι αθώοι για το έργο της παραλιακής λεωφόρου

Όλοι αθώοι για το έργο της παραλιακής λεωφόρου

Από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέλος στη δικαστική περιπέτεια 12 αυτοδιοικητικών και στελεχών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου έβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης με την απόφασή του, καθώς άπαντες οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για την υπόθεση του οδικού έργου στην παραλιακή λεωφόρο.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, αιρετοί και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων ο Σεραφείμ Τσόκας, μέλη προηγούμενων διοικήσεων του ΟΛΗ, μηχανικοί της Περιφέρειας Κρήτης και εργολάβοι κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Υπενθυμίζεται πως η κατηγορία που τους βάρυνε ήταν η απόπειρα απάτης σε βάρος των συμφερόντων της ΕΕ και απάτη κατ’ εξακολούθησε σε βάρος του δημοσίου, για το επίμαχο έργο στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι 12 φέρονταν να εμπλέκονταν σε παρατυπίες κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, οι ίδιοι ωστόσο υποστήριζαν πώς ό,τι έκαναν το έκαναν με γνώμονα την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Εξάλλου, όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση