HomeΚΡΗΤΗΦοιτητές μίλησαν στον δήμαρχο για τα προβλήματά τους

Φοιτητές μίλησαν στον δήμαρχο για τα προβλήματά τους

Στο επίκεντρο η μετακίνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ουσιαστικά στην Ελλάδα η τριτοβάθμια εκπαίδευση χρησιμοποιείται ως μέσον καθυστέρησης της ανεργίας, και ώς τρόπος ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών. Απόρροια του γεγονότος αυτού, το μοίρασμα των ΤΕΙ ανά την Ελλάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν ιδρύθηκε η πρώτη σχολή στο Λασίθι (Διατροφής & Διατολογίας Σητεία), ο αείμνηστος Μ. Καραναστάσης στην απόφαση για την λειτουργία του συγκεκριμένου ΤΕΙ,  αναφερόταν όχι μόνο στην βελτίωση των σπουδών αλλά στην ανάπτυξη της περιοχής, αναγνωρίζοντας ο ίδιος κάτι που δεν θέλει να αναγωρίσει η πολιτεία…»

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την επίσκεψη που δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του (5/2), από εκπρόσωπους φοιτητών του τμήματος Δοικήσης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης.

agios-nikolaos-foithtes

Το θέμα της μετακίνησης των φοιτητών, στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος (συχνότητα δρομολογίων – οικονομικό μέγεθος), η λειτουργία του γυμναστηρίου καθώς και μια σειρά άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ζωή των φοιτητών στον Άγιο Νικόλαο, ήταν κυρίως τα θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι τους κατά την παραπάνω συνάντηση.

Σύμφωνα με την δέσμευση που ανέλαβε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με την διοίκηση του ΚΤΕΛ προκειμένου ν αναζητηθούν τρόποι για την βελτίωση του τρόπου μετακίνησης των φοιτητών.

Αναφορικά με τον χώρο άθλησης, ο ίδιος έκανε γνωστό ότι την περσινή χρονιά μέσω των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού που υλοποιεί ο ΠΑΟΔΑΝ, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το γυμναστήριο του ΤΕΙ, μετά μάλιστα και τις απαραίτητες επισκευές στον συγκεκριμένο χώρο, από υπαλλήλους που διέθεσε ο Δήμος. Ωστόσο την παρούσα χρονική περίοδο -όπως έκανε γνωστό – δεν υπάρχει διαθέσιμος γυμναστής από τον Δήμο, ούτε στο ΤΕΙ υπάρχει πρόβλεψη για την απασχόληση καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

Επίσης στο κομμάτι των συντηρήσεων διάφορων υποδομών εντός του κτιρίου του ΤΕΙ, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να διαθέσει υπαλλήλους προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές.

agios-nikolaos-foithtes2

Ο Δήμος όπως ανέφερε βοηθάει προς πάσα κατεύθυνση και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει προκειμένου να υποστηρίξει την παραμονή και την λειτουργία του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο.

Ήδη το ενεργό δυναμικό της σχολής είναι 780 φοιτητές, ενώ την επόμενη περίοδο υπολογίζεται να φτάσουν τους 1000, όπως ήταν τα προηγούμενα 10 – 12 χρόνια.

Προσδοκούμε -τόνισε- ότι θα ξανα υπάρξει αυτή η λογική, δεδομένου ότι η αύξηση των φοιτητών υποχρεώνει και την τοπική κοινωνία ν΄ακολουθήσει μια διαφορετική λογική, πολλώ δε μάλλον, εάν υπάρξει η διαπίστωση ότι με την αύξηση του αριθμού των φοιτητών θα υπάρξει και το ανάλογο ενδιαφέρον για την ποιότητα σπουδών.

Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους φοιτητές -πρόσθεσε- όσο το δυνατόν περισσότερο, όπως εξ άλλου κάνει ο Δήμος διαχρονικά.

Εξάλλου σύμφωνα με την ενημέρωση το επόμενο χρονικό διάστημα, επίκειται συνάντηση με τον νέο πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης κ. Ν. Κατσαράκη.

Στην παραπάνω συνάντηση παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της σχολής Τίμος Διαμαντόπουλος και ο εκπρόσωπος των φοιτητών Ιωάννης Ρώτας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση