HomeΚΡΗΤΗΜιχελογιαννάκης: «Η χθεσινή λαϊκή κινητοποίηση αποτελεί ισχυρό όπλο»

Μιχελογιαννάκης: «Η χθεσινή λαϊκή κινητοποίηση αποτελεί ισχυρό όπλο»

Οι εκτιμήσεις του Ηρακλειώτη βουλευτή για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη χθεσινή κινητοποίηση στο Σύνταγμα για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρεται σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Από το 1992, δηλαδή 26 χρόνια είχε να πραγματοποιηθεί στην χώρα συγκέντρωση όπως την χθεσινή. Το όνομα της Μακεδονίας και ότι αυτό εμπεριέχει για κάθε Έλληνα, ενεργοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, που διατράνωσε τα πιστεύω του, ειρηνικά, περιθωριοποιώντας τα ακραία στοιχεία και χωρίς να ακουστούν προσβλητικά συνθήματα. Ο κόσμος αυτός κατέβηκε στους δρόμους χωρίς κομματική ταυτότητα και διαχωρισμούς, παρά μόνον το εθνικό συμφέρον, όπως το αντιλαμβάνεται, έτσι και τα εκατομμύρια κόσμου που επέλεξε να μην πάει δεν το έκανε με κομματικά κριτήρια.

Θεωρώ ότι η χθεσινή συγκέντρωση αποτελεί το καλύτερο διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση και την χώρα. Η αναφορά του Μίκη Θεοδωράκη για αριστερόστροφο φασισμό δεν πιστεύω ότι αναφερόταν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την πείρα του στα πάλαι ποτέ κουμουνιστικά καθεστώτα. Διαφωνώ με τον όρο «εθνομηδενισμός» που χρησιμοποίησε, γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρίσει αυτήν την κυβέρνηση, αφού συνεπάγεται με την απαξίωση κάθε έννοιας της πατρίδας, του έθνους, της φυλής, των παραδόσεων, της γλώσσας κλπ. 

Σε ότι αφορά την αδιάλλακτη στάση της FYROM για τη γλώσσα και την εθνότητα, ο κόσμος έδωσε χθες την καθοριστική απάντηση. Οφείλουμε να πάρουμε το μήνυμα του κόσμου και να το χρησιμοποιήσουμε σαν εργαλείο στην συνέχιση της σκληρής διαπραγμάτευσης«.

Διαφήμιση
Διαφήμιση