HomeHL-9Έφτασαν στον Πειραιά οι διαδηλωτές από την Κρήτη

Έφτασαν στον Πειραιά οι διαδηλωτές από την Κρήτη

Χιλιάδες συμμετέχοντες περιμένουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν τα πλοία της γραμμής από Ηράκλειο και Χανιά, μεταφέροντας τους χίλιους περίπου διαδηλωτές από το νησί οι οποίοι, οργανωμένα, θα συμμετάσχουν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο Σύνταγμα με αφορμή το σκοπιανό ζήτημα και τις συζητήσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Οι Κρήτες διαδηλωτές και από τους τέσσερις νομούς του νησιού θα φτάσουν αργότερα στον χώρο της συγκέντρωσης με μισθωμένα λεωφορεία, ενώ θα συνενωθούν με τους διαδηλωτές από τα Σωματεία Κρητών της Αθήνας και άλλων πόλεων της χώρας, ώστε η Κρήτη να έχει ενιαία και ισχυρή παρουσία.

https://www.youtube.com/watch?v=AwJ0Ot20SQ4

Την ίδια ώρα οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας πλήθος που θα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο!

Υπενθυμίζεται πως το συλλαλητήριο έχει οριστεί για τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασσιμάτης και οι Μητροπολίτες Χίου, Σύρου και Δράμας.

Σύμφωνα με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου αύριο Δευτέρα θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στον οποίο και θα επιδοθεί το ψήφισμα του συλλαλητηρίου με αίτημα να μην χρησιμοποιηθεί ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Με πληροφορίες από newsbeast.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση