HomeΚΟΣΜΟΣΗ Ριάνα στο πλάι του Μακρόν για καλό σκοπό

Η Ριάνα στο πλάι του Μακρόν για καλό σκοπό

Σε συνέδριο στο Ντακάρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η διάσημη τραγουδίστρια Ριάνα να μην κυκλοφορούν στους ίδιους κύκλους, ωστόσο ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη.

Η Τζούλια Γκίλαρντ, η πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, είναι, από το 2014, πρόεδρος του Global Partnership for Education, ενός διεθνούς οργανισμού για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην εκπαίδευση των παιδιών στις μη προνομιούχες χώρες. Η Γκίλαρντ είναι φίλη της Ριάνα, και η Ριάνα είναι εκπρόσωπος του ιδρύματος.

Singer Rihanna, center, looks on during a meeting in Dakar, Senegal, Friday, Feb. 2, 2018. Singer Rihanna and French President Emmanuel Macron were headlining a meeting in Senegal on Friday raising money for education in poor countries. Cheers and whistles rang out in the conference center in Senegal's capital, Dakar, as Rihanna was announced. (AP Photo/Mamadou Diop)

Η Ριάνα έχει ανασκουμπωθεί, τουιτάρει σε διάφορους πρωθυπουργούς του πλανήτη να στηρίξουν οικονομικά τον οργανισμό, μεταξύ αυτών και στον Μακρόν της Γαλλίας. Θετικός, ο Εμανουέλ. Τώρα, Ριάνα και Εμανουέλ Μακρόν είναι οι οικοδεσπότες συνεδρίου του οργανισμού στο Ντακάρ της Σενεγάλης, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν την Παρασκευή.

Από τη μεριά της, η τραγουδίστρια από τα Μπαρμπέιντος, έχει ιδρύσει εδώ και έξι χρόνια το Clara Lionel Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί και δίνει υποτροφίες σε όλον τον κόσμο.

Ξεκίνησε να «πολιορκεί» τον Γάλλο Πρόεδρο από τον Ιούνιο, πέρυσι. Η «πολιορκία» της ήταν αποτελεσματική, και ο Μακρόν ταξίδεψε – για το συνέδριο – στη Μαύρη Ήπειρο για έκτη φορά μετά την εκλογή του τον Μάιο του 2017.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση