HomeHL-9Ηρακλειώτες μαζεύουν υπογραφές για το… πάρκο Γεωργιάδη

Ηρακλειώτες μαζεύουν υπογραφές για το… πάρκο Γεωργιάδη

Με αφορμή την μελέτη ανάπλασής του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από 2.000 Ηρακλειώτες έχουν ήδη υπογράψει υπέρ της προστασίας του πάρκου Γεωργιάδη αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην μελέτη ανάπλασης που αναμένεται να πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή.

Αν και από την πρώτη στιγμή, ο δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, διαμηνύουν σε κάθε τόνο πως όχι μόνο δεν πρόκειται να κοπεί κανένα δέντρο αλλά το «πράσινο» θα ενισχυθεί, οι κάτοικοι του Ηρακλείου έχουν ξεσηκωθεί φοβούμενοι πως το πάρκο Γεωργιάδη θα γίνει η… νέα πλατεία Ελευθερίας όπου κατά τη διάρκεια της αναμόρφωσής της κόπηκαν δεκάδες δέντρα αλλάζοντας εντελώς την εικόνα της πόλης.

Μάλιστα, μία ομάδα πολιτών με την ονομασία «Φυλές του Πάρκου» πραγματοποιούν συνεχώς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενώ άνοιξαν και μία πλατφόρμα όπου καλούν τους Ηρακλειώτες να ψηφίσουν υπέρ της προστασίας του πάρκου.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει πάνω από 2.000 υπογραφές.

ypografes-parko

Ανοιχτή συνέλευση

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι πραγματοποιείται ανοιχτή συνέλευση στο πάρκο Γεωργιάδη προκειμένου να συντονιστούν οι πολίτες για την διοργάνωση μίας δυναμικής πορείας την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράταση στην δημόσια διαβούλευση

Από την πλευρά του ο δήμος Ηρακλείου αποφάσισε την παράταση της δημόσιας διαβούλευσης για την διαχειριστική μελέτη του πάρκου Γεωργιάδη έως και την Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι.

Μέχρι τότε οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

  1. Γραμματεία Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Αυτεπιστασίας & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο email [email protected]
  2. Βασαρμιδάκη Δέσποινα, Δ/νση Τεχνικών Έργων & Μελετών στο email [email protected]
Διαφήμιση
Διαφήμιση