HomeΚΡΗΤΗΣε προεκλογικό… κλίμα έκοψε την πίτα της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Σε προεκλογικό… κλίμα έκοψε την πίτα της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Ετήσια κεντρική εκδήλωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, η κεντρική εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου. Πλήθος κόσμου, κομματικά στελέχη, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και μέλη του Κόμματος από ολόκληρο τον νομό συνέρρευσαν μαζικά στο κέντρο «Αναδρομές» στις Αρχάνες στην πρώτη εορταστική εκδήλωση της Οργάνωσης για το 2018.

Ενθουσιασμός και αποφασιστικότητα ήταν τα χαρακτηριστικά όσων βρέθηκαν στην χθεσινή εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ηρακλείου της ΝΔ.

Επίσημοι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης ήταν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών της Ν.Δ.-Βουλευτής Σερρών και η Αν. Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος κα Σοφία Ζαχαράκη. Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ.-Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο επικεφαλής την ομάδας των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού.

Ο κ. Κ. Καραμανλής αφού ευχαρίστησε την ΝΟΔΕ για την πρόσκληση είπε: «Νιώθω την υποχρέωση να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ: Ευχαριστούμε την Κρήτη για τους αγώνες της! Ευχαριστούμε την Κρήτη γιατί με έναν Κρητικό πρωθυπουργό, τον εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο, απελευθερώθηκε η Μακεδονία μας! Ευχαριστούμε την Κρήτη γιατί μέσα στα χρόνια ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή κάθε εθνικής προσπάθειας».

«Βιώνουμε μια τεράστια κρίση. Και η ιστορία έχει δείξει ότι πάντα, ήταν η δική μας παράταξη που έβγαζε την Ελλάδα από την κρίση και την έστηνε ξανά στα πόδια της. Γιατί αυτή η κρίση, για να αντιμετωπιστεί, χρειάζεται μια παράταξη που να πιστεύει ειλικρινά στην ελεύθερη οικονομία και στον ευρωπαϊκό δημοκρατικό προσανατολισμό της χώρας. Γιατί στο δημόσιο διάλογο έχουν φουντώσει δύο διαφορετικές εκφάνσεις του λαϊκισμού. Και ο τόπος χρειάζεται μια παράταξη προσηλωμένη στο «Ανήκομεν εις τη Δύσιν», αλλά και πανέτοιμη να κάνει σοβαρή κριτική στους Ευρωπαίους.  Η χώρα χρειάζεται την Κεντροδεξιά, για να αντιμετωπίσει τη ζημιά που της κάνει αυτή η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά».

Στην συνέχεια ακολούθησε η τοποθέτηση της κας Σ. Ζαχαράκη,η οποία μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Χαιρόμαστε όλοι μας ιδιαίτερα να βρισκόμαστε εδώ ανάμεσα σας, στην πατρίδα του Ελ. Βενιζέλου και του Ν. Καζαντζάκη. Στον τόπο αυτό που με τους αγώνες του για την πατρίδα, στην Κρητική επανάσταση, στον Μακεδονικό αγώνα, στους Βαλκανικούς πολέμους, το 1940, στη Μάχη της Κρήτης, έδωσε μαθήματα υπερηφάνειας. (…) Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως να ανοίξει μια νέα σελίδα, να μπει σε μια νέα εποχή, ένας κρητικός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα φέρει αυτήν την νέα εποχή, με το κεφάλι ψηλά, οι Έλληνες θα βρούμε πάλι τον δρόμο μας».

Ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λ. Αυγενάκης, επεσήμανε: «Η Ν.Δ. βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα. Ετοιμότητα για να κερδίσει τις εκλογές. Ετοιμότητα για να κυβερνήσει τη Χώρα και να την βγάλει από την πολυετή κρίση. Το σχέδιό μας περιλαμβάνει αποδέσμευση από τον κρατισμό και την ασφυκτική φορολογία και ταυτόχρονα διάχυση της ευημερίας σε όλη την κοινωνία. Με επενδύσεις, που θα φέρουν 120.000 νέες θέσεις εργασίας ανά έτος. Με σωστή αξιολόγηση των δημοσίων καις όχι απολύσεις.

Το 2018 είναι χρόνια εκλογών, αλλά εγκυμονεί και μεγάλους κινδύνους. Η ολοκλήρωση του 3ου Προγράμματος σημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να δανείζεται με λογικά επιτόκια από τις αγορές. Για να γίνει αυτό η χώρα χρειάζεται ένα τολμηρό πρόγραμμα, ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών.

Η Νέα Δημοκρατία είναι μια υπεύθυνη και ώριμη πολιτική δύναμη. Ολοκληρώσαμε το 2017 ένα Συνέδριο που επιβεβαίωσε ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας έτοιμη να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και έτοιμη να αλλάξει την Ελλάδα. Θα έχουμε σύντομα νέα μεταρρυθμιστική και αποφασισμένη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ανέφερε: «Η χρονιά που διανεύουμε είναι χρονιά εκλογών, χρονιά-ορόσημο της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Καλλέργος Βουλγαράκης στο πλαίσιο του χαιρετισμού του δήλωσε: «Το 2018 θα είναι η χρονιά των εκλογών που θα οδηγήσουν την Ν.Δ. στη νίκη και στη λύτρωση του ελληνικού λαού. Η χρονιά που η Ν.Δ. με Πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη θα βάλει οριστικό τέλος. Στη μεγάλη αυτή μάχη πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. Δεν περισσεύει κανείς. Ο αγώνας θα είναι σκληρός και αδυσώπητος. Η ποιότητα και μαχητικότητα των στελεχών μας θα κάνει την διαφορά».

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας παραβρέθηκαν, πρόεδροι ΝΟΔΕ από τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου,  πρώην Πρόεδροι ΝΟΔΕ, στελέχη των ψηφοδελτίων που προσφάτως είχαν δώσει μάχη στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, πλήθος κομματικών στελεχών και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος κ.κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης και Νίκος Μαλιαρός, ο Σύμβουλος του Προέδρου για θέματα Κρήτης και πρ. Βουλευτής κ. Μάξιμος Σενετάκης και ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ κ. Άγγελος Μαθιουδάκης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Λευτέρης Ζερβός, αρμόδιος για τον τομέα ΜΜΕ της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ενώ οργανωτικά είχαν την ευθύνη τα μέλη της διοίκησης Κώστας Χατζημηνάς, Γιάννης Χατζηνικολάου, Βασίλης Βαρούχας, Ροδάνθη Διαμαντάκη, Εμμανουέλα Ορφανουδάκη, Νίκος Στάθογλου, Αντώνης Ορφανίδης, Ελένη Κουβάκη,  ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Χερσονήσου κ. Γιώργος Μπαγουράκης, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Φαιστού κ. Μανούσος Πουλινάκης, τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Μάνια Οικονομάκη, Μαρία Αυγενάκη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ ο κ. Χάρης Λεονταράκης και πλήθος ακόμα στελεχών του κόμματος και των τοπικών οργανώσεων.

Ήταν μια πραγματική γιορτή!

Η βραδιά έκλεισε γεμάτη κέφι και ενέργεια.

Και όπως έλεγαν πολλοί «είχαν πολλά χρόνια να δουν τόσο κόσμο ενθουσιασμένο και έτοιμο για την εκλογική μάχη».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση