HomeHL-9ΕΣΔΑΚ: Οι Ρεθυμνιώτες «γυρίζουν την πλάτη στην πλαστική σακούλα»

ΕΣΔΑΚ: Οι Ρεθυμνιώτες «γυρίζουν την πλάτη στην πλαστική σακούλα»

Με επιτυχία η εκδήλωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Ρεθυμνιώτες φαίνεται να «γυρίζουν την πλάτη στην πλαστική σακούλα», ανταποκρινόμενοι στο μήνυμα και στις παρεμβάσεις του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η πρώτη εκδήλωση που διοργάνωσε, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με τους Δήμους της ΠΕ Ρεθύμνου στον Ωδείο της πόλης με θέμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον. Κάνουμε πράξη τον πολιτισμό του καταναλωτή» σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Πολλοί ήταν οι πολίτες, αλλά και οι εκπρόσωποι των φορέων που προσήλθαν να ακούσουν τους ομιλητές: τον Δήμαρχο, κύριο Γιώργη Μαρινάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κύριο Νίκο Καλογερή, τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. κύριο Χάρη Μαμουλάκη και τη Μηχανολόγο Μηχανικό κυρία Ιωάννα Γιακουμάκη.

Η πρωτοβουλία της Διοίκησης του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης να αναπτύξει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών έρχεται να δείξει ότι τα ζητήματα της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του.

Όπως επεσήμανε στην ομιλία του ο κ. Χάρης Μαμουλάκης «με την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων δεν καλλιεργούμε μόνο την περιβαλλοντική συνείδηση. Το οικονομικό όφελος που προκύπτει για όλους δημιουργεί κοινωνικό μέρισμα. Και συνέχισε, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: Η νέα  φιλοσοφία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. είναι ότι με τα μικρά και τα απλά δημιουργούμε αλλαγές στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι παρεμβάσεις των άλλων ομιλητών, υποστηρίζοντας ότι η καμπάνια πληροφόρησης των πολιτών για την ανακύκλωση και την αποφυγή της χρήσης της πλαστικής σακούλας συνιστά καίριο ζήτημα. Εξ ου και χαρακτηρίζουν πρωτοποριακή την απόφαση του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. να διανέμει δωρεάν στους καταναλωτές μια καλαίσθητη τσάντα πολλαπλών χρήσεων.

i-rethymniotes-gyrizoun-tin-plati-stin-plastiki-sakoula

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε κ. Χάρης Μαμουλάκης: «Με την τσάντα θέλουμε να έχουμε τον δικό μας ρόλο για  υπεύθυνους καταναλωτές, υπεύθυνους πολίτες. Με το ενημερωτικό έντυπο και τις δημόσιες εκδηλώσεις που κάνουμε σε συνεργασία με τους Δήμους, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό και αυθεντικό περιβαλλοντικό κίνημα αξιών. Στους σκοτεινούς καιρούς που ζούμε κινούσα ιδέα για μας, στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ., είναι η ιστορική φράση του Γκάντι: ‘Ας γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε’».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι των Δήμων της ΠΕ Ρεθύμνου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, καθώς και εκπρόσωποι πολλών φορέων του Ρεθύμνου, όπως του Συλλόγου Ξενοδόχων, του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής, του Ιατρικού Συλλόγου, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, αλλά και εκπαιδευτικοί.

i-rethymniotes-gyrizoun-tin-plati-stin-plastiki-sakoula-2

Η επόμενη εκδήλωση του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2018 στον Άγιο Νικόλαο σε συνεργασία με τους Δήμους της ΠΕ Λασιθίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση