HomeHL-WorldΕπίθεση με μολότοφ στο σπίτι της ηγέτιδας της Μιανμάρ

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της ηγέτιδας της Μιανμάρ

Κανείς δεν τραυματίστηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άγνωστοι έριξαν σήμερα το πρωί μια βόμβα μολότοφ στον περίβολο του σπιτιού της ηγέτιδας της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι στη Ρανγκούν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Πρόκειται για μια βόμβα μολότοφ», δήλωσε ο Ζάου Χτάου διευκρινίζοντας ότι η Σου Κι δεν βρισκόταν στο σπίτι της την ώρα της επίθεσης. Κανείς δεν τραυματίστηκε, ενώ προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Σου Κι βρισκόταν στην πρωτεύουσα της Μιανμάρ Ναϊπιντάου όπου ζει τον περισσότερο καιρό. Σήμερα μάλιστα αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία με την ευκαιρία του εορτασμού των δύο ετών που βρίσκεται στην εξουσία το κόμμα της, η Εθνική Συμμαχία για τη Δημοκρατία (NLD).

Αφού ήταν επί 30 χρόνια η πιο γνωστή αντιφρονούσα της Μιανμάρ, εκ των οποίων τα μισά τα πέρασε σε κατ’ οίκον περιορισμό, η Σου Κι ανέλαβε τον Απρίλιο του 2016 την ηγεσία της βιρμανικής κυβέρνησης μετά τις ριζικές αλλαγές που σημειώθηκαν στη χώρα έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές.

Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, πλέον η Σου Κι δέχεται επικρίσεις από το εξωτερικό για τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση με τη μουσουλμανική μειονότητα των Ροχίνγκια.

Σχεδόν 690.000 Ροχίνγκια που ζούσαν στην Πολιτεία Ραχίν αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο Μπανγκλαντές από τα τέλη Αυγούστου για να γλιτώσουν από τις διώξεις του στρατού της Μιανμάρ.

Η ηγέτιδα της χώρας δέχεται επικρίσεις για την έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στο δράμα των προσφύγων, αλλά και για τη σιωπή της για τον ρόλο του στρατού, με τον οποίο είναι αναγκασμένη να συνεργάζεται.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση