HomeΕΛΛΑΔΑ«Καθημερινό φαινόμενο οι παραβιάσεις των Τούρκων στο Βόρειο Αιγαίο»

«Καθημερινό φαινόμενο οι παραβιάσεις των Τούρκων στο Βόρειο Αιγαίο»

Πώς βιώνουν την καθημερινή προκλητικότητα των Τούρκων οι άνθρωποι των νησιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθημερινό φαινόμενο είναι οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων από τους Τούρκους στο Βόρειο Αιγαίο. «Δημιουργούν «γκρίζες ζώνες» και παγιώνουν μια κατάσταση οι Τούρκοι ψαράδες» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Παναγιώτης Καραβέτης, καπετάνιος της μηχανότρατας «Πέτρος Κ.», ο οποίος, για περισσότερα από 30 χρόνια, «οργώνει» το Βόρειο Αιγαίο με το καΐκι του.

«Είναι καθημερινό φαινόμενο οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων από τους Τούρκους. Και σήμερα βγήκε το πλωτό του λιμενικού, αλλά οι Τούρκοι δεν δίνουν σημασία, δεν πειθαρχούν. Σήμερα ήταν βορειοανατολικά της Σαμοθράκης, κοντά στη βραχονησίδα Ζουράφα. Χθες μου ανέφερε ένας συνάδελφος είχαν αντίστοιχο περιστατικό στη Λήμνο» είπε ο κ. Καραβέτης.

Ο καπετάνιος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο περιστατικό με τα τουρκικά αλιευτικά «γρι-γρι», τα οποία έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τη Θάσο. «Μπήκαν απ’ τη δύση του ηλίου, με το νύχτωμα, μέσα από τα έξι μίλια, ανατολικά της Θάσου, τα τουρκικά αλιευτικά. Τόσο κοντά πρώτη φορά στη Θάσο. Κινητοποιήθηκαν το Λιμενικό και οι ντόπιοι αλιείς και τους απώθησαν. Κι εμείς πλησιάσαμε και τους κάναμε συστάσεις και ύστερα από λίγη ώρα απομακρύνθηκαν. Αλλά αυτό συμβαίνει κάθε μέρα στο Βόρειο Αιγαίο».

Δείτε στο ραντάρ πόσο παραβίασαν τα χωρικά μας ύδατα τα τουρκικά αλιευτικά εκείνη τη βραδιά

aigaio-paraviaseis

«Πολλές φορές οι Τούρκοι ψαράδες μπαίνουν στα χωρικά μας ύδατα με τη συνοδεία τουρκικού πλωτού, τουρκικής ακταιωρού» είπε ο κ. Κασαβέτης στην εκπομπή «Εντός ΘΕΜΑτος» με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη: «Όταν εισέρχονται στα νερά μας, ασφαλώς επηρεάζουν τη δουλειά μας. Έχουμε διαμαρτυρηθεί στο λιμεναρχείο, βγαίνει το πλωτό του λιμενικού της Καβάλας ή της Αλεξανδρούπολης κάθε ημέρα και τους κάνουν συστάσεις, αλλά δεν δίνουν σημασία».

Ο καπετάνιος της μηχανότρατας, Παναγιώτης Καραβέτης, στη φωτογραφία με τον γιο του Πέτρο, την ώρα που έχουν βγει για ψάρεμα μπακαλιάρων και κουτσομούρας στο Βόρειο Αιγαίο, αναφέρθηκε και στις δυσκολίες του επαγγέλματος λόγω των χαμηλών τιμών. «Πιάνουμε ψάρια αλλά κάθε μήνα φτηναίνουν όλο και περισσότερο» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση