HomeHL-GreeceΗ πρόταση του εισαγγελέα για τους κατηγορούμενους του «Ηλεκτρονικού Πολέμου»

Η πρόταση του εισαγγελέα για τους κατηγορούμενους του «Ηλεκτρονικού Πολέμου»

Πρότεινε την αθώωση Λιακουνάκη και άλλων 16 κατηγορουμένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απαλλαγή των 17 κατηγορουμένων για την υπόθεση της προμήθεια του συστήματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» στο στρατό ξηράς εισηγήθηκε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, από όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν .Όπως επεσήμανε στην αγόρευση του, από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, δεν προέκυψε πως από τη σύμβαση για την προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος διεπράχθη το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας εξέφρασε την πεποίθηση πως οι κατηγορούμενοι δεν είχαν δόλο.

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια του επίμαχου συστήματος έγινε από την εταιρεία SONAK του Θ. Λιακουνάκου και είχε δοθεί προκαταβολή 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο Θ. Λιακουνάκος μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, ενώ για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κάθονται στο εδώλιο οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών.

Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια σε απιστία είναι ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση