HomeHL-CultureΠρος πώληση πίνακας του Πικάσο αξίας 50 εκατ. δολαρίων

Προς πώληση πίνακας του Πικάσο αξίας 50 εκατ. δολαρίων

Ολοκληρώθηκε το 1937 μετά την «Guernica» και το «The Weeping Woman»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Χονγκ Κονγκ εκτίθεται σήμερα ένας σπάνιος πίνακας του Πικάσο, αξίας 50 εκατ. δολαρίων, ο οποίος στις 28 Φεβρουαρίου θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να τεθεί για πρώτη φορά προς πώληση από το Τμήμα Ιμπρεσιονιστικής και Μοντέρνας Τέχνης του Οίκου Σόθμπις.

Πρόκειται για το έργο «Femme au beret et a la robe quadrillee (Marie-Therese Walter)», το οποίο σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Ιμπρεσιονιστικής, Τζέιμς Μακί, ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1937 λίγο μετά την ολοκλήρωση των παγκοσμίως γνωστών έργων τέχνης του Πικάσο «Guernica» και «The Weeping Woman».

Στον πίνακα ο καλλιτέχνης απεικονίζει μία γυναίκα με μπορντό μπερέ και φόρεμα με άσπρα-κόκκινα καρώ. Οι απότομες κυβιστικές γωνίες, το βαθύ ανάγλυφο χρώμα και τα μαύρα περιγράμματα προσδίδουν στον πίνακα μία άμεση οπτική επίδραση-εμφατική εκτέλεση και τολμηρή παλέτα γεμάτη συναισθηματικό φορτίο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρόκειται για έναν πίνακα με μεγάλη ψυχολογική ένταση που αποτυπώνει το αποκορύφωμα μίας ταραχώδους και εξαιρετικά φορτισμένης χρονιάς στη ζωή του μεγάλου ζωγράφου.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση