HomeΕΛΛΑΔΑΣγουρίδης: Ο Καμμένος δεν θα μείνει υπουργός Αμυνας αν περάσει το όνομα «Μακεδονία»

Σγουρίδης: Ο Καμμένος δεν θα μείνει υπουργός Αμυνας αν περάσει το όνομα «Μακεδονία»

Θα στηρίξουμε σε πρόταση μομφής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ενδεχόμενο ο Πάνος Καμμένος να μην παραμείνει υπουργός Άμυνας, αν η κυβέρνηση περάσει από την Βουλή λύση του Σκοπιανού με σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», άφησε πριν λίγο ανοικτό ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Π. Σγουρίδης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Θέμα 104,6, ο κ. Σγουρίδης επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία, αλλά τόνισε με έμφαση ότι ούτε τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής, και οι ΑΝΕΛ σε καμιά περίπτωση δεν θα «ρίξουν» την κυβέρνηση!

Ερωτηθείς για το παράδοξο ο κ. Πάνος Καμμένος να μην έχει ψηφίσει την συμφωνία με τον όρο «Μακεδονία», αλλά ταυτόχρονα ως υπουργός Άμυνας να κληθεί να την υλοποιήσει, ο κ. Σγουρίδης απάντησε ευθέως «και ποιος σας είπε ότι θα εξακολουθήσει να είναι υπουργός Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι «άλλο στηρίζεις μια κυβέρνηση, και άλλο μετέχω στην κυβέρνηση…»!

Η θέση αυτή του κ. Σγουρίδη (ο οποίος, πάντως, υπαινίχθηκε ότι ίσως και να μην υπάρξει τελικά συμφωνία, οπότε το «δίλημμα» μπορεί να μην τεθεί καν…) επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι Μαξίμου και ΑΝΕΛ έχουν καταλήξει σε ένα modus vivendi για το επίμαχο θέμα, κάτι που φάνηκε και από τις χθεσινές ανακοινώσεις… ανακούφισης και από τις δύο πλευρές, μετά τις τοποθετήσεις του κ. Καμμένου στην Κ.Ο και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του ότι δεν τίθεται σε καμιά περίπτωση θέμα να διαρραγεί η συνεργασία μεταξύ των δύο εταίρων της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας…

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση