“Λαβράκι” φαίνεται ότι έβγαλαν οι λιμενικές αρχές σε Ηράκλειο και Χανιά, καθώς συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς που κατείχαν και διακινούσαν δεκάδες κιλά λαθραίου καπνού.

Συγκεκριμένα μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων συνέλαβαν έναν 30χρονο Σύριο, ο οποίος πήγε να παραλάβει ένα δέμα από το σταθμό του ΚΤΕΛ της περιοχής.

Όπως διαπιστώθηκε, το δέμα περιείχε ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 35 κιλά λαθραίου καπνού, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν ακόμη 47 κιλά καπνού.

Οι έρευνες όμως των λιμενικών αρχών δε σταμάτησαν εκεί, καθώς συνέλαβαν άλλον έναν 31χρονο Σύριο στο Ηράκλειο, ο οποίος κατείχε 10 κιλά λαθραίου καπνού.

Οι αρχές εξετάζουν τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

lathraios-kapnos

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Στην ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος επισημαίνονται τα εξής:

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών,  σε αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων,  εντοπίστηκε ο ανωτέρω να παραλαμβάνει δέμα, το οποίο περιείχε 35 πλαστικές συσκευασίες καπνού για ναργιλέ, συνολικού μικτού βάρους 35 κιλών περίπου, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ακολούθησε έλεγχος στο Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας του 31χρονου, όπου βρέθηκαν εντός του χώρου αποθήκευσης 47 πλαστικές συσκευασίες καπνού για ναργιλέ, συνολικού μικτού βάρους 47 κιλών περίπου, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω συσκευασίες καπνού, οι οποίες πρόκειται να παραδοθούν στο τελωνείο Χανίων.

lathraios-kapnos2

Στη συνέχεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθη ένας 38χρονος αλλοδαπός από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ως ο αποστολέας του ανωτέρω δέματος, και ακολούθησε  νομότυπη έρευνα στην οικία του στο Ηράκλειο, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 9 πλαστικές συσκευασίες καπνού για ναργιλέ, συνολικού βάρους 9 κιλών, ένα  πλαστικό δοχείο περιέχον καπνό για ναργιλέ, μικτού βάρους 640 γραμμαρίων, επτά πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών και 3 συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία δεν φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση