HomeΚΟΣΜΟΣΒραζιλία: Δέκα κρατούμενοι νεκροί σε συγκρούσεις συμμοριών στη φυλακή

Βραζιλία: Δέκα κρατούμενοι νεκροί σε συγκρούσεις συμμοριών στη φυλακή

Συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δέκα κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών στη φυλακή του Ιταπαζέ.

Σύμφωνα με τη Γραμματεία Δικαιοσύνης της Πολιτείας Σεάρα, οι αρχές έχουν θέσει τη φυλακή υπό τον έλεγχό τους. Όμως, άγνωστο παραμένει εάν υπάρχουν τραυματίες ή υπήρξαν περιπτώσεις απόδρασης από κρατούμενους που εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση.

Οι φυλακές βρίσκονται 125 χιλιόμετρα από την Φορταλέζα, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Σεάρα. Το επεισόδιο σημειώθηκε δύο μέρες μετά την εκδήλωση της πιο πολύνεκρης επίθεσης στην πόλη.

Μακελειό με 14 νεκρούς

Η επίθεση σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο. Σε μια αίθουσα χορού εισέβαλε ομάδα ενόπλων και άνοιξε πυρά, σκοτώνοντας 14 άτομα. Μεταξύ των θυμάτων ήταν οκτώ γυναίκες. Οι έρευνες για την υπόθεση αυτή συνεχίζονται και ήδη έχουν συλληφθεί έξι ύποπτοι. Τα τοπικά μέσα συνδέουν το γεγονός επίσης με διακίνηση ναρκωτικών.

Την 1η Ιανουαρίου, σε μια εξέγερση στην φυλακή της πόλης Γκόιας σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι.

Το 2017 στην Πολιτεία Σεάρα καταγράφηκαν 5.114 ανθρωποκτονίες, αριθμός αυξημένος κατά 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση