HomeΚΡΗΤΗΣτη βουλή η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ηρακλείου

Στη βουλή η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ηρακλείου

Με ερώτηση Βαρδάκη προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης του Ηρακλείου, κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Βαρδάκης, στις αθλητικές εγκαταστάσεις κάθε πόλης φιλοξενούνται αθλητές που μετέχουν σε εθνικά, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, με διεθνείς διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο, αρκετές φορές οι αθλητικές υποδομές δεν συντηρούνται επαρκώς με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο αθλητών και προπονητών.

Στην πόλη του Ηρακλείου λειτουργούν δύο στάδια. Το Παγκρήτιο Στάδιο κατασκευάστηκε με ολυμπιακές προδιαγραφές και φιλοξένησε ολυμπιακούς αγώνες. Μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων, η διαχείριση του σταδίου περιήλθε σε δημοτική επιχείρηση. Τα δύο τμήματα του στεγάστρου του σταδίου χρήζουν άμεσης συντήρησης και αντικατάστασης, αφού ο κίνδυνος για επισκέπτες και αθλητές, είναι ορατός. Το Στάδιο Ελευθερίας, του οποίου την διαχείριση έχει η γ.γ. Αθλητισμού, χρήζει συντήρησης, καθώς τίθεται θέμα κινδύνου για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών που προπονούνται καθημερινά σε αυτό.

Προβλήματα, με κυριότερο την λειτουργία θέρμανσης, αντιμετωπίζει και το ανοικτό κολυμβητήριο στην περιοχή του Λίντο, το οποίο από φέτος φιλοξενεί αγώνες πόλο Α’ Κατηγορίας. Το κολυμβητήριο διαχειρίζεται το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου.

Άμεση παρέμβαση πρέπει να υπάρξει και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, αφού παρατηρούνται διαρροές στην οροφή του.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις αποτελούν κοιτίδα αθλητισμού και φιλοξενούν ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, χιλιάδες αθλητές. Μάλιστα το Παγκρήτιο Στάδιο φιλοξενεί κατά καιρούς διεθνείς διοργανώσεις και πανελλήνια πρωταθλήματα, τα οποία παρακολουθούνται από χιλιάδες θεατές.

Επειδή κύριο μέλημα της πολιτείας θα πρέπει να αποτελεί η προστασία της σωματική ακεραιότητας των αθλητών και των θεατών, των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας, ο κ. Βαρδάκης ζητά από την Υπουργό να τον ενημερώσει, για το χρονοδιάγραμμα της αντικατάστασης του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου και της συντήρησης του Σταδίου Ελευθερίας

Επιπλέον, ζητά να μάθει τον σχεδιασμό του Υπουργείου για την τακτική και έκτακτη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός του δήμου Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση