HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ Κική Δημουλά στην εκδήλωση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Η Κική Δημουλά στην εκδήλωση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

«Η ελεύθερη βούληση των ανθρώπων προσφέρει ένα αναπαυτικό στρώμα σε όσους το έχουν ανάγκη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ακαδημαϊκός Κική Δημουλά σε χαιρετισμό που απηύθηνε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της απονομής των Βραβείων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», επεσήμανε ότι ο εθελοντισμός και η προσφορά βρίσκει τόπο. Σημείωσε πως ένα μεγάλο όραμα γίνεται πράξη.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Πριν από λίγα χρόνια είχα καταθέσει έναν ταπεινά συγκινημένο χαιρετισμό  στην έννοια της ευεργεσίας, στην υφή της οποίας θεωρώ πως έχει αναμιχθεί το θείον. Σήμερα, έχω την τιμή μέσω του ιδρύματος  ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ  και του εξαιρετικού έργου του να υποκλιθώ σε μια ομοούσια, στενά συγγενική με την ευεργεσία έννοια, αφιερωμένη κι αυτή στη φιλανθρωπία: τον εθελοντισμό.

Τον εθελοντισμό που περιβάλλει τον άνθρωπο με όση προστασία και αξιοπρέπεια  η ίδια η φύση αμέλησε να του εξασφαλίσει.

Ο εθελοντισμός δεν καταπιέζει για την όποια προσφορά. Η ελεύθερη βούληση των ανθρώπων προσφέρει ένα αναπαυτικό στρώμα τόσο σε όσους το έχουν ανάγκη , όσο και στη συνείδησή μας. Αναρωτιέμαι συχνά θαυμάζοντας πάντα , πώς σ ένα τόσο μεγάλο όραμα όπως αυτό του ιδρύματος  ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ  που το μοιράζονται χιλιάδες ετερόκλητοι ψυχισμοί, πώς επιτυγχάνεται ο συντονισμός. Κι όμως, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως επιτυγχάνεται. Κι εδώ έχει βάλει το χέρι του το παντοδύναμο «θέλω».  Ελπίζω σ αυτό και το εμπιστεύομαι. Το εμπιστεύομαι γιατί είναι το μόνο στενό σοκάκι απ’ όπου διέρχονται όλες οι μεγάλες αλλαγές, όσες βέβαια είναι φίλες μιας ειρηνικής ανθρωπότητας.»

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

Διαφήμιση
Διαφήμιση