HomeHL-GreeceΑπό καθαρή τύχη συνέλαβαν οι Αρχές τον Αφγανό με τους πυροκροτητές

Από καθαρή τύχη συνέλαβαν οι Αρχές τον Αφγανό με τους πυροκροτητές

Η σύλληψη έγινε στις 8 το βράδυ του Σαββάτου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φόρτωσε 75 πυροκροτητές, πέντε μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι, 2 γκαζάκια και ένα καμινέτο στο μαύρο σακίδιο, πήγε σε ένα από πιο γνωστά και βραβευμένα εστιατόρια του Λυκαβηττού, ήπιε μέσα σε λίγη ώρα ένα μπουκάλι κρασί και φεύγοντας δεν ήθελε να πληρώσει.

Και αν οι υπάλληλοι του καταστήματος δεν καλούσαν την Άμεσο Δράση για να πιάσει τον «περίεργο» πελάτη, η Αντιτρομοκρατική δεν θα είχε στα χέρια της τον άνθρωπο που όπως χαρακτηριστικά λένε εκτελεί χρέη μεταφορέα εκρηκτικών μεταξύ των ομάδων του σύγχρονου αντάρτικου πόλης.

Η σύλληψη στις 8 το βράδυ του Σαββάτου του νεαρού Αφγανού αποτελεί για τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ γρίφο που πρέπει άμεσα να λύσουν για να δουν ποιο τελικά είναι το πρόσωπο που έχουν στα χέρια τους, τον ρόλο και τις διασυνδέσεις στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.

Τα χαρτιά που είχε πάνω του ήταν πλαστά ενώ, όπως προέκυψε, από τη Σήμανση είχε περάσει τέσσερις φορές με διαφορετικά στοιχεία αλλά τα ίδια δακτυλικά αποτυπώματα.

Κατά τη σύλληψη του κρατούσε το στόμα του ερμητικά κλειστό δηλώνοντας 19 χρόνων παρόλο που οι εκτιμήσεις των αστυνομικών κάνουν λόγο για άτομο ηλικίας 30 με 35 ετών. Αυτό που ψάχνουν τώρα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι ποιοι ήταν αυτοί που ναύλωσαν τον Αφγανό για να μεταφέρει τα εκρηκτικά και φυσικά τι ετοίμαζαν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση