HomeHL-SportsΑπόλλων Λάρισας ΟΦΗ 1-0

Απόλλων Λάρισας ΟΦΗ 1-0

Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι, αλλά είδαν την μπάλα να σταματά τρεις φορές στο... κάδρο της εστίας του Παϊτέρη, με τους Θεσσαλούς να επιστρέφουν στις νίκες με 1-0, χάρη σε γκολ του Β. Ανδρέου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την τύχη του, αλλά και τον εαυτό του τα βάζει ο ΟΦΗ… Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας στο Αλκαζάρ, αλλά τελικά γνώρισαν την ήττα με 1-0 και έχασαν έδαφος στη «μάχη» της ανόδου.

Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό και διαδρόμους στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο και στο δεύτερο που ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμό, είχαν τρία (!) δοκάρια!

Κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως, οι Θεσσαλοί «πάγωσαν» τον Νίκο Παπαδόπουλο και τους παίκτες του που με γκολ του εξαιρετικού Βαγγέλη Ανδρέου στο 84′ πήραν την πρώτη τους νίκη έπειτα από τρία ματς.

Ο Παπαδόπουλος ξεκίνησε βασικό τον νεοαποκτηθέντα Ντίνα που είχε θετική παρουσία και ένα από τα δοκάρια, ενώ από τους επίσης «νέους» Μαχαίρας και Αργυρόπουλος πέρασαν αλλαγή.

Ο αγωνιστικός χώρος δεν διευκόλυνε τις ζωές των παικτών και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα.

Ο Απόλλων Λάρισας έδειχνε πιο επικίνδυνος στο ξεκίνημα, απειλώντας κυρίως από τα αριστερά, κάτι που επεσήμανε στους παίκτες του ο Παπαδόπουλος.

Ο Μαυριάς απείλησε δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά και αποτέλεσε σημαντικό «πονοκέφαλο» για τους φιλοξενούμενους.

Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ έκανε αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και δυσκολευόταν πολύ να βρει χώρους. Μετά το ημίωρο άρχισε να ανεβαίνει κερδίζοντας και κόρνερ, ενώ έκλεισε το ημίχρονο με μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Κοιλιάρας είδε το σουτ του να περνά άουτ.

Ο Παπαδόπουλος έβλεπε ότι δημιουργικά η ομάδα του είχε πρόβλημα και γι’ αυτό πέρασε στο ματς τον Πουρτουλίδη αντί του Φαζού.

Από το πρώτο λεπτό, ο ΟΦΗ έδειξε αλλαγμένος, έχοντας δοκάρι στο 47′ με τον Ποτουρίδη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει πια τα ηνία του ματς και πίεζαν για το γκολ. Ο κακός αγωνιστικός χώρος, όμως, συνέχισε να τους δυσκολεύει, αναγκάζοντάς τους να απειλούν κυρίως με στημένες φάσεις.

Ο Κοιλιάρας δημιουργούσε ρήγματα από τα άκρα και ένα γέμισμά του στο 78′ έφερε τον Μάνο σε θέση βολής, αλλά το οριζόντιο δοκάρι είχε άλλη γνώμη.

Και ενώ ο ΟΦΗ πίεζε, ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα το γκολ για τον Απόλλωνα Λάρισας με τον Βαγγέλη Ανδρέου στο 84′.

Παρά την ψυχρολουσία, οι Κρητικοί συνέχισαν να κυνηγούν το γκολ και θα μπορούσαν να το έχουν πετύχει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το δοκάρι και ο Παϊτέρης σταμάτησαν αυτή τη φορά τον Ντίνα, αναγκάζοντάς τους να φύγουν με άδειες αποσκευές από τη Λάρισα.

Διαιτητής ήταν ο Ιωάννης Μπλούνας (Φθιώτιδας), με βοηθούς τους Θεόδωρο Νταλούκα (Τρικάλων) και Θεόφιλο Μωυσιάδη (Ηπείρου), ενώ τέταρτος ήταν ο Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας).

Κίτρινες: 75′ Κανούλας, 90′ Σκούπρας – 26′ Νάστος, 60′ Κομεσίδης, 75′ Ποτουρίδης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Β. Ανδρέου, Παπαζαχαρίας, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Ιβανίδης (79′ Συράκος), Χατζής, Καρακατσάνης (61′ Κανούλας), Τσιλούλης, Αγροδημος, Μαυριάς (85′ Γ. Ανδρέου).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Ποτουρίδης, Κομεσίδης, Φαζός (46′ Πουρτουλίδης), Νάστος (72′ Μαχαίρας), Παπαστεριανός, Μπολάκης, Κοιλιάρας (81′ Αργυρόπουλος), Κουτσιανικούλης, Ντίνας, Μάνος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση