HomeHL-WorldΖημιές σε αρχαίο ναό στην Αφρίν από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς

Ζημιές σε αρχαίο ναό στην Αφρίν από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς

Σύμφωνα με την συριακή κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η συριακή κυβέρνηση και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στην περιοχή του Αφρίν, που ελέγχεται από τους Κούρδους, έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σ’ έναν αρχαίο ναό.

Ο Αΐν Ντάρα είναι ένας ναός της εποχής του σιδήρου με μεγάλους σμιλεμένους βράχους από βασάλτη και ανάγλυφα. Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ, τη γνησιότητα των οποίων το Ρόιτερ δεν μπόρεσε να ελέγξει, δείχνουν να έχει σχηματισθεί στον αρχαιολογικό τόπο ένας κρατήρας, προφανώς από οβίδα.

Σε δήλωση της διεύθυνσης αρχαιοτήτων της συριακής κυβέρνησης, που μεταδόθηκε από κρατικά συριακά μέσα ενημέρωσης, απευθύνεται έκκληση να ασκηθεί διεθνής πίεση στην Τουρκία «για να εμποδισθεί η στοχοθέτηση αρχαιολογικών και πολιτιστικών τόπων».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανακοίνωσε πως ο ναός Αΐν Ντάρα εκτέθηκε σε τουρκικό βομβαρδισμό με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές, αλλά όχι θύματα.

Ο τουρκικός στρατός δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Η τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν εναντίον της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας άρχισε πριν από μια εβδομάδα και περιλαμβάνει σφοδρούς βομβαρδισμούς, αλλά περιορισμένη προώθηση του τουρκικού στρατού ή συμμαχικών του συριακών ανταρτικών οργανώσεων.

tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση