Εντυπωσιασμένη, με τις υποδομές και τους αρχαιολογικούς χώρους που διαθέτει η πόλη των Χανίων, δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, στα πλαίσια της επίσκεψης της στην Κρήτη.

lydia

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η κ. Κονιόρδου, ερωτώμενη για την πορεία του νέου αρχαιολογικού μουσείο, τόνισε ότι «γίνεται σημαντική δουλειά από τις Εφορίες, από το δήμο και από την Περιφέρεια. Το Αρχαιολογικό μουσείο έχει ενταχθεί στο τελευταίο ΕΣΠΑ ώστε να εφοδιαστεί με έργα και να λειτουργήσει αν όλα πάνε καλά, το 2021. Το πρωί ήμασταν στην Απτέρα και ο χώρος έχει μεγάλες δυνατότητες. Αυτό που επιθυμούμε, είναι να δημιουργήσουμε πολιτιστικές διαδρομές που να συνδέουν τους αρχαιολογικούς χώρους μεταξύ τους ώστε να αναπτυχθούν και οι χώροι που δεν έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα. Αυτό πιστεύουμε ότι θα αναπτύξει όλη την κληρονομιά, της περιοχής».

lydia1

Αναφορικά με τα Νεώρια και την ένταξη τους στον κατάλογο της UNESCO, η κ. Κονιόρδου, ανέφερε ότι «οι υποδομές είναι σπουδαίες και τα κτίρια αξιόλογα, οπότε αν η πόλη των Χανίων αποφασίσει ότι επιθυμεί να ενταχθεί στον κατάλογο της UNESCO, εμείς θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα κριτήρια του Οργανισμού είναι πολύ αυστηρά».

lydia2

Στο νέο αρχαιολογικό μουσείο αυτή την περίοδο φιλοξενείται μία έκθεση με αφίσες του ΕΟΤ, από το 1929.

Η κ. Κονιόρδου απόψε επιστρέφει στην Αθήνα, καθώς ολοκλήρωσε τις επισκέψεις της και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση