HomeHL-GreeceΓεννηματά: Να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Γεννηματά: Να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση με Τσίπρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποκλειστικά για τα εθνικά θέματα συζήτησαν η κυρία Φώφη Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα στη διάρκειας μιας ώρας συνάντησής τους στο μέγαρο Μαξίμου.

Όπως έγινε γνωστό, η κυρία Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Τσίπρα τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας ότι η διγλωσσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δυσκολεύει την διαπραγμάτευση και επισημαίνοντας στον πρωθυπουργό πως η λύση δεν μπορεί να αφορά μόνο το όνομα αλλα και νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό.

Ολόκληρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά που έκανε από τη Χαριλάου Τρικούπη έχει ως εξής:  «Τόνισα και σήμερα την ανάγκη για μια συνολική λύση στο θέμα των Σκοπίων, με σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για όλες τις χρήσεις και με όλες τις νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας.

Ζήτησα χθες τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, γιατί ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε διαπραγμάτευση, χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή – ως όφειλε και οφείλει – και χωρίς να έχει εξασφαλίσει συναίνεση, ούτε καν στο εσωτερικό της κυβέρνησης του.

Η διγλωσσία και οι ακραίες φωνές δυσκολεύουν τη διαπραγμάτευση και δεν εξυπηρετούν τα Εθνικά συμφέροντα».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση