HomeHL-TOPΣτο Ρέθυμνο η Λυδία Κονιόρδου: Τι ανέφερε κατά την συνάντησή της με τους φορείς

Στο Ρέθυμνο η Λυδία Κονιόρδου: Τι ανέφερε κατά την συνάντησή της με τους φορείς

Θετική για την παραχώρηση των παλαιών φυλακών αλλά χωρίς… δεσμεύσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετικές είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τα ζητήματα του Ρεθύμνου, όπως τόνισε στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής στο Ρέθυμνο  η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις ιδιαίτερα για το ζήτημα  της παραχώρησης του κτηρίου των παλαιών φυλακών στη Φορτέτζα προς το Δήμο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το goodnet.gr, η κα Κονιόρδου στη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη και την προϊσταμένη της Εφορείας, Αναστασίας Τζιγκουνάκη διευκρίνισε πως το Υπουργείο έχει θετική πρόθεση ως προς την παραχώρηση του κτηρίου των παλαιών φυλακών προς τον Δήμο, με την προϋπόθεση ωστόσο να διασφαλιστούν τα εκθέματα που φυλάσσονται εκεί μέχρι να κατασκευαστεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο. Πρόκειται , όπως ανέφερε η κα Κονιόρδου για ένα σύνθετο ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να γίνει μελετημένη προσέγγιση και να συνεκτιμηθούν σύνθετοι παράγοντες.

koniordoy2

Η Υπουργός Πολιτισμού σε δηλώσεις της ανέφερε: «Η πρόθεση του Υπουργείου έχει ήδη καταδειχθεί. Έχουμε θετική πρόθεση και έχουμε συναντηθεί με το Δήμαρχο και στην Αθήνα. Το θέμα είναι σύνθετο , υπάρχουν πολλοί παράμετροι και  γι αυτό το σκοπό άμεσα την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Πολιτισμού θα συγκαλέσουμε σύσκεψη με όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις και με την κα Τζιγκουνάκη φυσικά,  για να βρούμε μια πρακτική λύση,  ώστε και η πόλη να αποκτήσει ένα χώρο πολιτισμού αλλά και να μπορέσει η Αρχαιολογική υπηρεσία να συνεχίσει το έργο της , να προετοιμάσει τα εκθέματα και να τα διασφαλίσει διότι έχει τεράστια ευθύνη για τη σωστή συντήρηση και αποθήκευση του αρχαιολογικού θησαυρού του Ρεθύμνου».

koniordoy1

«Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική» τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κος Γιώργος Μαρινάκης επισημαίνοντας: «Ο Δήμος Ρεθύμνης πριν ξεκινήσει αυτό το διάλογο έστειλε κείμενα από τα οποία προκύπτει ότι έχει πληρώσει κατά το ήμισυ το κτήριο αυτό. Σήμερα ζητάμε να κάνουμε εκεί ένα νέο χώρο πολιτισμού αντί να γίνει ένα ερείπιο που θα καταρρεύσει.  Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ώστε η αρχαιολογική υπηρεσία να μην έχει θέματα με την αποθήκευση των αρχαίων που βρίσκονται ήδη στο κτήριο των φυλακών, το οποίο δεν κρίναμε εμείς επικίνδυνο και ακατάλληλο, εκείνοι το έκριναν κάποτε έτσι και αποχώρησαν από εκεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Κονιόρδου επισκέφτηκε και το Λασίθι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση