HomeHL-9H NASA επιστρέφει στο Φεγγάρι

H NASA επιστρέφει στο Φεγγάρι

Είναι πια επίσημο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί ο πλανήτης μας να καταστρέφεται, οι πάγοι να λιώνουν, οι ωκεανοί μας να είναι γεμάτοι πλαστικό και η κλιματική αλλαγή να απειλεί όλα τα έμβια όντα της Γης, η NASA εξουσιοδοτήθηκε πάντως να επιστρέψει στον προνομιακό της χώρο, τη Σελήνη.

Η εξερεύνηση του Διαστήματος παίρνει λοιπόν νέα τροχιά, καθώς όπως θυμόμαστε τον Δεκέμβριο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την ντιρεκτίβα που ανακατευθύνει τις προσπάθειες της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ να πάει στον Άρη πίσω στον φυσικό μας δορυφόρο.

nasa-feggari3

Η NASA αναμένεται να ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες το ακριβές ποσό που απαιτείται για μια τέτοια αποστολή, μια σαφής στροφή από την εποχή του Ομπάμα, που καλούσε τη NASA να πάει στον Κόκκινο Πλανήτη και μάλιστα γρήγορα.

Τον Φεβρουάριο περιμένουμε τις περιβόητες διακηρύξεις περί κόστους και προϋπολογισμού του όλου εγχειρήματος, ο εκτελεστικός διοικητής της πάντως Robert Lightfoot αποκάλυψε πως «εργαζόμαστε ήδη στο πλάνο. Και εργαζόμαστε με την κυβέρνηση».

nasa-feggari2

Επί Ομπάμα, η NASA θα έστηνε έναν νέο διαστημικό σταθμό σε τροχιά γύρω από τον Άρη (μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030, όπως προβλεπόταν), μόνο που ο Τραμπ θέλει να αλλάξει ό,τι έκανε ή υποσχέθηκε να κάνει ο προκάτοχός του. Κανείς δεν έχει πάει εξάλλου στη Σελήνη από το 1972, κι έτσι θα έχουμε πια την ευκαιρία να δούμε αν έχουν αλλάξει τα πράγματα στα 46 αυτά χρόνια.

Και συνολικά μόλις 12 άνθρωποι έχουν βρεθεί στη σεληνιακή επιφάνεια, οπότε κάτι θα είναι κι αυτό φανταζόμαστε…

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση