HomeΚΡΗΤΗΤεράστιες οι ζημιές στην Κρήτη – Άμεση αποζημίωση των παραγωγών

Τεράστιες οι ζημιές στην Κρήτη – Άμεση αποζημίωση των παραγωγών

Παρέμβαση Κεγκέρογλου στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά την εκτίμηση των ζημιών και την άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς της Κρήτης που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Κρήτης (σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου ανυπολόγιστες ζημιές από θυελλώδεις ανέμους καταγράφονται σε αγροτικές καλλιέργειες που βρίσκονται στα νότια των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου και συγκεκριμένα  στις παραλιακές περιοχές Κερατόκαμπου – Άρβης – Ψαρής Φοράδας,Ιεράπετρας κλπ) έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές ενώ το ύψος των ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο θα διαπιστωθεί τις επόμενες ημέρες.

Επειδή τα θερμοκήπια σε αυτές τις περιοχές καταστράφηκαν ολοσχερώς και οι κάτοικοι των περιοχών βρίσκονται σε απόγνωση.

Επειδή οι Δήμαρχοι των εν λόγω περιοχών ζητούν την αρωγή της Πολιτείας.

Επειδή οι αγρότες παραγωγοί και οι παραγωγοί υπαίθριων καλλιεργειών, έχουν υποστεί μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους και επειδή είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν έγκαιρα οι εκτιμήσεις των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμής των αποζημιώσεων.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

-Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα για την εκτίμηση των ζημιών και την άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση