HomeHL-9Στην Κρήτη η Υπουργός Πολιτισμού

Στην Κρήτη η Υπουργός Πολιτισμού

Τριήμερη περιοδεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Κρήτη βρίσκεται από σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στο νησί.

Συγκεκριμένα η κα Κονιόρδου συναντήθηκε σήμερα με στελέχη των αρχαιολογικών υπηρεσιών του Ηρακλείου, αλλά και εκπροσώπους του κόμματος στο νησί.

Στη συνέχεια η Υπουργός θα μεταβεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ενώ θα έχει επαφές και με τοπικούς φορείς.

Η κα Κονιόρδου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, όπου συζητήθηκαν όλα τα έργα πολιτισμού που είναι σε εξέλιξη στην Κρήτη όπως επίσης και τα έργα που προγραμματίζονται και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

koniordou1-1

Παράλληλα συζητήθηκε η προετοιμασία των φακέλων που γίνεται για την ένταξη του Μινωικού Πολιτισμού και της Σπιναλόγκα στα μνημεία της UNESCO.

Στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Υπουργό Πολιτισμού συμμετείχαν η προϊσταμένη της εφορείας Προϊστορικών-Κλασικών Αρχαιοτήτων Έλενα Κουντούρη, η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη, και η σύμβουλος της Υπουργού Νανά Στασινού.

Η περιοδεία της θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης, όπου αναμένεται να επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.

Η ανάδειξη των μνημείων του Ηρακλείου

koniordou-lamprinos

Την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Λότζια το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στη συνάντηση παρευρέθη και η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Βασιλική Συθιακάκη και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας του Ηρακλείου, όπως την Κνωσσό και τα Ενετικά Τείχη και στους τρόπους ανάδειξής τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση