HomeHL-9Εγκαινιάζεται η τρίτη ΤΟΜΥ στην Κρήτη

Εγκαινιάζεται η τρίτη ΤΟΜΥ στην Κρήτη

Στο Γάζι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εγκαινιάζεται η τρίτη ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας) στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο δήμο Μαλεβιζίου στην οδό Ρόδων και Κοίμησης της Θεοτόκου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί.

Η νέα ΤΟΜΥ θα είναι στελεχωμένη από  πλήρη ομάδα Υγείας που απαρτίζεται από εξειδικευμένο Ιατρικό Προσωπικό, Νοσηλευτές, Επισκέπτριες Υγείας, Κοινωνικό λειτουργό  και Διοικητικό προσωπικό   για την ολιστική αντιμετώπιση των ληπτών υπηρεσιών υγείας, καθώς και με άρτιο εξοπλισμό.

Η τοπική μονάδα Υγείας  θα λειτουργεί, 07.00-22.00 και η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες είναι εντελώς δωρεάν ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους κατάσταση.

Η συγκεκριμένη ΤΟ.Μ.Υ αποτελεί και μια καλή πρακτική συνέργειας καθώς η συμβολή του Δήμου, σε θέματα τεχνικής υποστήριξης και άλλα,  υπήρξε ουσιαστική.

Η έναρξη λειτουργίας και αυτής της μονάδας ενισχύει ακόμα περισσότερο την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υψηλού επιπέδου, όπως  σχεδιάστηκε και υλοποιείται από  το Υπουργείο Υγείας , για την ουσιαστική αντιμετώπιση  μιας από της μεγαλύτερες παθογένειες του ΕΣΥ, που ήταν η απουσία δομών Πρωτοβάθμιας κυρίως στα Αστικά κέντρα και κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών για αποτελεσματική, δωρεάν, αξιοπρεπή και κυρίως ανθρωποκεντρική παροχή Υπηρεσιών Υγείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση