HomeHL-GreeceΦως στο «μαύρο» του MEGA! Το σχέδιο για να κρατήσουν… ζωντανό το Μεγάλο Κανάλι

Φως στο «μαύρο» του MEGA! Το σχέδιο για να κρατήσουν… ζωντανό το Μεγάλο Κανάλι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται η αγωνία των επί σειρά μηνών εκατοντάδων απλήρωτων εργαζομένων του σταθμού της Μεσογείων, καθώς τέλος Φεβρουαρίου απειλείται με «μαύρο» αφού δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό για τις άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.

Οι δύο περιπτώσεις

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέτοχοι εξετάζουν δύο περιπτώσεις προκειμένου το MEGA να συνεχίσει να εκπέμπει.

Η λύση που φαίνεται ότι μελετούν το τελευταίο διάστημα είναι ο σταθμός να καταθέσει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αίτηση και από γενικού περιεχομένου να χαρακτηριστεί ως ψυχαγωγικός, διεκδικώντας έτσι μία από τις θεματικές άδειες στο διαγωνισμό που αναμένεται να γίνει έως το τέλος του χρόνου.

Έτσι, όπως θα γίνει και στην περίπτωση του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV -που έχει χαρακτηριστεί με αίτησή του ως ψυχαγωγικός- θα συνεχίσει να εκπέμπει και μετά το τέλος Φεβρουαρίου, αλλά χωρίς να μεταδίδουν δελτία ειδήσεων!

Βέβαια, αν προχωρήσει αυτό το σχέδιο η δυσάρεστη εξέλιξη είναι ότι για τα θεματικά κανάλια προβλέπεται μικρότερος αριθμός εργαζομένων οπότε θεωρείται σίγουρο πως θα υπάρξουν απολύσεις.

Από την άλλη πλευρά καλά πληροφορημένες «πηγές» υποστηρίζουν ότι οι μέτοχοι δεν έχουν αφήσει στην άκρη το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την έβδομη άδεια εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, σημειώνοντας με νόημα πως «ο αγώνας δεν έχει λήξει»…!

Σε ποια κανάλια θα πέσει «μαύρο»

Έτσι έως τα τέλη Φεβρουαρίου, εκτός από το MEGA, θα πέσει «μαύρο» σε έναν ακόμα τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας, το ΑΡΤ (πρώην ΤΗΛΕΑΣΤΥ), αφού επίσης οι μέτοχοί του δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Αβέβαιο όμως είναι τι θα γίνει με τον ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV αφού μπορεί ο Όμιλος ΑΝΤ1, στον οποίο ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός, να μην κατέθεσε φάκελο και για το συγκεκριμένο κανάλι παρά μόνο για τον ΑΝΤ1, αλλά από τον προηγούμενο διαγωνισμό που είχε κηρυχθεί παράνομος ο ΑΝΤ1 φαίνεται να είχε… προνοήσει καταθέτοντας πρόταση ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV να συμπεριληφθεί στο διαγωνισμό για άδειες θεματικού περιεχομένου ως «ψυχαγωγικό κανάλι».

Έτσι λοιπόν ο Όμιλος ΑΝΤ1 θεωρεί ότι θα κρατήσει ακόμα «ζωντανό» τον τηλεοπτικό σταθμό μέχρι να γίνει διαγωνισμός για θεματικές άδειες, ενώ είναι σαφές ότι αν χρειαστεί θα προσπαθήσει να αποφύγει το «μαύρο» ακολουθώντας το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Βέβαια θεωρείται σίγουρο ότι αν απέναντί του δεν βρεθεί το ΕΣΡ θα βρεθούν οι άλλοι πέντε από τους διεκδικητές των καινούργιων τηλεοπτικών αδειών θέτοντας θέμα «αθέμιτου ανταγωνισμού».

Έτσι λοιπόν ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα πέσει «μαύρο» σε MEGA και ΑΡΤ, εντούτοις σε ό,τι αφορά το μέλλον του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και κόντρες με την Αρχή, αλλά και τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση