HomeΕΛΛΑΔΑΦίλης: Άλλο η θέση του Καμμένου και άλλο η θέση της κυβέρνησης

Φίλης: Άλλο η θέση του Καμμένου και άλλο η θέση της κυβέρνησης

Σε συνέντευξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η κυβέρνηση έχει μια επίσημη θέση», τόνισε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στο θέμα των διαπραγματεύσεων για το όνομα των Σκοπίων και στην στάση του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου.

«Ο κ. Καμμένος έχει μια διαφορετική άποψη. Θα την κουβεντιάσουμε όταν έρθει στην Βουλή. Είναι σαφές ότι αποκλίνει. Αλλά η χώρα μας έχει σύνταγμα, εκεί θα ψηφίσουν τα πολιτικά κόμματα. Η κυβέρνηση έχει μια γραμμή. Αν αύριο συναντηθεί ο κ. Καμμένος με κάποιον ομόλογό του πρέπει να πει την θέση της κυβέρνησης, όχι την προσωπική του θέση», ανέφερε.

Ο κύριος Φίλης ξεκαθάρισε ότι αν η Ελλάδα δεν έχει πάρει τις απαραίτητες εγγυήσεις από τα Σκόπια, δεν θα συναινέσει για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στο θέμα του συλλαλητηρίου, είπε: «Το συλλαλητήριο δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις. Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια. Δεν ήταν ακραίοι όσοι πήγαν στο συλλαλητήριο».

Ωστόσο χαρακτήρισε λάθος την επιλογή βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων να παραστούν. «Πιστεύω ότι είναι λάθος οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που πήγαν στο συλλαλητήριο

Ακραίες ομάδες και στρατηγοί έδωσαν λάθος τόνο στο συλλαλητήριο»,ανέφερε.

Μιλώντας εμπλοκή της εκκλησίας στο θέμα είπε ότι «είναι λάθος η εμπλοκή της εκκλησίας σε ζητήματα πολιτικής».

Ωστόσο όπως είπε «ορθώς ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τον Αρχιεπίσκοπο, γιατί η εκκλησία έθεσε ένα θέμα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση