HomeHL-HealthΈρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν το «χακάρισμα» από το σεξ και το κάπνισμα

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν το «χακάρισμα» από το σεξ και το κάπνισμα

Σύμφωνα με το Millennial Cohort Study

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί κάποιοι να το υπέθεταν αλλά πια είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο:

Τα παιδιά στη σημερινή εποχή, σκέφτονται περισσότερο να «χακάρουν» μέσω των υπολογιστών τους παρά να προσπαθήσουν να κάνουν σεξ ή να αγοράσουν τσιγάρα.

Σύμφωνα με τη μελέτη Millennial Cohort Study του University College του Λονδίνου, το 5% των 14χρονων και από τα δύο φύλα, είχε χακάρει έναν υπολογιστή τον προηγούμενο χρόνο, ενώ κάτω από το 1% κατάφερε να στείλει κάποιο είδος ιού.

Με άλλα λόγια, οι ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μελέτη αυτή, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το «χακάρισμα» ήταν πιο συχνό μεταξύ των εφήβων συμμετεχόντων, αφού μόλις το 2% δήλωσε ότι είχε εμπλακεί σε σεξουαλική περίπτυξη, ενώ το 3% υποστήριξε ότι κάπνιζε τακτικά.

Τα ευρήματα της μελέτης, έδειξαν, ακόμη, ότι το 3% των εφήβων είχε κάνει γκράφιτι χωρίς να πάρει άδεια, το 4% είχε βανδαλίσει ξένους χώρους, το 2% ήταν μέλος μιας συμμορίας, ενώ το 1% δήλωσε ότι είχε κλέψει κάποιον.

Από την έρευνα προκύπτει, επίσης, ότι το αλκοόλ και τα τσιγάρα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις προτιμήσεις των νέων.

Σύμφωνα με την Έρευνα Υγείας της Αγγλίας, το 2014, μόνο το 5% των νέων 8 – 15 ετών δήλωσε ότι είχε δοκιμάσει τσιγάρο, έναντι του 19%, το 2003. Για τις ίδιες χρονιές το αντίστοιχο ποσοστό γι’ αυτούς που είχαν δοκιμάσει αλκοόλ ήταν 45% για το 2003, ενώ για το 2014, το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 17%.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση