HomeHL-EconomyΔΝΤ: Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν εκπληρώσει τον όρο του Ταμείου για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

ΔΝΤ: Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν εκπληρώσει τον όρο του Ταμείου για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Εκφράζει δυσαρέσκεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η προσδοκία ήταν ότι θα δοθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) νέο δάνειο στην Ελλάδα, εάν αποδειχθεί ότι καταγράφει επαρκείς προόδους στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και εάν οι δανειστές της προχωρήσουν σε επαρκείς ελαφρύνσεις του χρέους ώστε να καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο. Ο τελευταίος τουλάχιστον όρος δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί».

Αυτό δήλωσε ο Μορίς Όμπστφελντ, επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Zeit».

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την ενημέρωση της περασμένης Πέμπτης, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, είχε υπογραμμίσει την πρόοδο στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν έχουν καλυφθεί όλες οι διαφορές και δουλεύουμε σκληρά για καλό αποτέλεσμα, ώστε η χώρα να συνεχίσει τη διατηρήσιμη ανάπτυξη».

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για ένα καλό αποτέλεσμα στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους, είχε πει, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενεργοποίηση του ελληνικού προγράμματος, που παραμένει εν αναμονή, είχε πει ότι «κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφασιστεί σε συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου».

Υπενθύμισε πάντως ότι η απόφαση στηρίζεται σε δυο σκέλη: τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες γίνεται πρόοδος και την ελάφρυνση χρέους, που θα κάνει βιώσιμο το χρέος.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση