HomeHL-9Εργαζόμενη στην καθαριότητα παρασύρθηκε από λεωφορείο

Εργαζόμενη στην καθαριότητα παρασύρθηκε από λεωφορείο

Καταγγελία του ΠΑΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε την περασμένη Πέμπτη μία συμβασιούχος εργαζόμενη στην καθαριότητα στην πόλη του Ηρακλείου καταγγέλλει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, η συμβασιούχος παρασύρθηκε από λεωφορείο, με αποτέλεσμα υποστεί μώλωπες και εκδορές σε όλο της το σώμα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

“Την Πέμπτη 18/1/2018 ένα λεωφορείο παρέσυρε και τραυμάτισε συμβασιούχο εργαζόμενη οδοκαθαρίστρια στο δήμο Ηρακλείου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της με μώλωπες και εκδορές σε όλο της το κορμί.

Το ατύχημα αυτό, που έως σήμερα δεν έχει δηλωθεί ως εργατικό ατύχημα, έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες ατυχήματα που συμβαίνουν στους Δήμους της Ελλάδας, στους χώρους εργασίας κυρίως της καθαριότηταςκαι δυστυχώς πολλά από αυτά είναι θανατηφόρα. Μετά από παρέμβαση εκπροσώπου της επιτροπής αγώνα δηλώθηκε ως εργατικό ατύχημα. Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή Ηρακλείου για τη στάση του να μην δηλωθεί εξ αρχής το ατύχημα ως εργατικό.

Ξέρουμε καλά ότι τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους Δήμους λογίζονται ως «κόστος» από το κεφάλαιο και το κράτος του, και πολλοί Δήμοι εναρμονίζονται απόλυτα με αυτή τη θέση, όπως και ο Δήμος Ηρακλείου, που αρκείται στο να παρέχει καθυστερημένα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας ή να τα αντικαθιστά με ρεπό!!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ είναι υπεύθυνη μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους με τις ελλείψεις προσωπικού, τις ελαστικές μορφές εργασίας, τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό, την έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας, ιατρικών εξετάσεων και εμβολιασμών, εξετάζει την κατάργηση του επιδόματος Βαρέων και Ανθυγιεινών, κατ’ επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας το ζήτημα προστασίας της υγείας μας. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε ως «κανονικότητα» ότι θα πηγαίνουμε στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, θα κινδυνεύουμε να μη γυρίσουμε στο σπίτι μας, ενώ θα ξέρουμε ότι αύριο θα είμαστε άνεργοι.

Να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας και να οργανώσουμε την πάλη μας, να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια μας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους”

Διαφήμιση
Διαφήμιση