HomeHL-World«Σκοτώστε με αν γίνω δικτάτορας, είναι καθήκον σας»: Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων ξαναχτυπά

«Σκοτώστε με αν γίνω δικτάτορας, είναι καθήκον σας»: Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων ξαναχτυπά

Η περίεργη εντολή του Ροντρίγκο Ντουτέρτε σε στρατιώτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντολή στον στρατό και την αστυνομία να τον εκτελέσουν αν γίνει δικτάτορας ή αν παραμείνει στην εξουσία μετά τη λήξη της θητείας του έδωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Η παράξενη αυτή εντολή δόθηκε τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια να απαντήσει στις κατηγορίες ότι έδωσε εντολή στα μέλη του κόμματός του στο Κογκρέσο να αλλάξουν το Σύνταγμα της χώρας.

Αυτό που ανησύχησε τους επικριτές του ήταν το ενδεχόμενο μέσω αυτής της διαδικασίας να εξασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία και μετά το 2022 οπότε και εκπνέει η θητεία του.

«Αν παραμείνω περισσότερο από ό,τι προβλέπεται και θελήσω να γίνω δικτάτορας, πυροβολήστε με. Δεν αστειεύομαι» είπε ο Ντουτέρτε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατιωτική βάση.

«Είναι δουλειά σας να προστατεύετε το Σύνταγμα και τον λαό. Να το θυμάστε αυτό είναι το βασικό σας καθήκον» πρόσθεσε καλώντας τις ένοπλες δυνάμεις να μην αφήσουν κανέναν να αλλάξει το Σύνταγμα.

Την περασμένη εβδομάδα οι σύμμαχοι του προέδρου στην κάτω Βουλή ψήφισαν τη σύγκληση συνταγματικής συνέλευσης προκειμένου να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος μέχρι τον Μάιο. Αυτό, όπως σημειώνουν διεθνή ΜΜΕ, θα σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι ενδιάμεσες εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2019 και έτσι θα παραταθεί η θητεία όλων των εκλεγμένων αξιωματούχων, όπως ο Ντουτέρτε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση