HomeHL-9Ένας ένοχος και δύο αθώοι στη δίκη για την αρπαγή του κτηνοτρόφου

Ένας ένοχος και δύο αθώοι στη δίκη για την αρπαγή του κτηνοτρόφου

Το περιστατικό είχε γίνει την άνοιξη του 2011

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση της αρπαγής και του ξυλοδαρμού ενός ηλικιωμένου κτηνοτρόφου στην περιοχή της Βιάννου από τρεις άνδρες, οι δύο εκ των οποίων κηρύχτηκαν αθώοι, ενώ ο τρίτος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών κατά συγχώνευση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό, ενώ πρωτόδικα και οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 11 ετών.

Το περιστατικό είχε συμβεί την άνοιξη του 2011, όταν ο ένας από τους κατηγορουμένους αναζητούσε τον δράστη ζωοκλοπής που είχε γίνει σε βάρος του. Μάλιστα είχε ζητήσει τη συνδρομή των δύο συγκατηγορουμένων του προκειμένου να εντοπίσει ποιος είχε κλέψει τα ζώα του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι φερόμενοι ως δράστες θεωρώντας ότι το ηλικιωμένο θύμα της κακοποίησης κρυβόταν πίσω από την υπόθεση της ζωοκλόπης, τον εντόπισαν, τον κράτησαν παράνομα και τον ξυλοκόπησαν.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε ο φερόμενος ως ο ηθικός αυτουργός της αρπαγής και του ξυλοδαρμού του ηλικιωμένου δεν είχε συμμετοχή στην υπόθεση, γεγονός που οδήγησε στην αθώωσή του, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος που επίσης αθωώθηκε φέρεται να βρισκόταν εκτός Κρήτης το επίμαχο χρονικό διάστημα. Ο τρίτος ο οποίος και καταδικάστηκε, κρίθηκε ένοχος για την παράνομη παρακράτηση και την πρόκληση σωματικής βλάβης σε βάρος του ηλικιωμένου κτηνοτρόφου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση