HomeΕΛΛΑΔΑΜιχελογιαννάκης: Σύνθετη ονομασία χωρίς τον όρο Μακεδονία

Μιχελογιαννάκης: Σύνθετη ονομασία χωρίς τον όρο Μακεδονία

Οι θέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης σε παρέμβαση του σε ραδιοφωνική εκπομπή. Μιλώντας για το χθεσινή συλλαλτήριο ο βουλευτής επισήμανε ότι το συλλαλητήριο ήταν μεγάλο σε πλήθος κόσμου ήταν γνήσια λαϊκή κινητοποίηση και σίγουρα – όπως υπογράμμισε –  δεν υποκινήθηκε από ακραία και εθνικιστικά στοιχεία παρά την συμμετοχή τους σε αυτό.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης τόνισε ότι πρέπει να αλλάξουν τα άρθρα του συντάγματος των Σκοπίων που εκφράζουν αλυτρωτισμό, αφού η ύπαρξη άρθρων που αναφέρονται σε υπόδουλους ομοεθνής που κατοικούν σε κατεχόμενα εδάφη και πρέπει να απελευθερωθούν εμποδίζουν την οποιαδήποτε συμφωνία.

Εξέφρασε την επιθυμία του να υπάρξει σύνθετη ονομασία και το δυνατόν να μην περιέχεται ο όρος Μακεδονία π.χ. Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία. Είπε ακόμα ότι υπάρχουν τρία στάδια με βάση το σχέδιο Νίμιτς, 1ον Η ονοματολογία, 2ον Η αποδοχή από όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ του ονόματος και 3ον Τα συνταγματικά και αλυτρωτικά ζητήματα. Ενώ συμφώνησε με την θέση του Ν. Κοτζιά ότι η ψήφος δεν είναι θέμα κομμάτων αλλά βουλευτών και ότι ελπίζει η συνάντηση του Νταβός να αποφέρει καρπούς και στην ονομασία και τα άρθρα του συντάγματος του γειτονικού κράτους.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και όχι τα κόμματα απάντησε ότι τα κόμματα έχουν κάνει εγκληματικά λάθη παγώνοντας την διαδικασία για 27 χρόνια και ότι δυστυχώς ακόμα και σήμερα εμφανίζονται διχασμένα και χωρίς ξεκάθαρη γραμμή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση