HomeHL-9Τα δικά του μηνύματα έστειλε ο παπά – Ανδρέας Κεφαλογιάννης από τη Θεσσαλονίκη

Τα δικά του μηνύματα έστειλε ο παπά – Ανδρέας Κεφαλογιάννης από τη Θεσσαλονίκη

Ένας από τους ομιλητές του συλλαλητηρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μηνύματα στη Μακεδονία, από τη Κρήτη και τα Ανώγεια μετέφερε ο παπα- Ανδρέας Κεφαλογιάννης, από το βήμα του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές.

Στην ομιλία του, όπου καταχειροκροτήθηκε, ο Ανωγειανός ιερέας:

— Τόνισε ότι «δεν βρισκόμαστε εδώ για να πατριδο-καπιλευτούμε αλλά να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε έναν αγώνα, καθαρό, λαϊκό, μακριά από εθνικιστικές φωνές»

— Υπογράμμισε ότι «δεν είμαστε πολιτικοί, ούτε και θέλουμε να ασκήσουμε πολιτική, αυτό που θέλουμε είναι να στείλουμε τα δικά μας μηνύματα, ως λαός, ως κλήρος στην διαπραγματευτική ομάδα, προκειμένου να κινηθεί έχοντας ως οδηγό την ιστορία»

— Σημείωσε ότι «όσοι ασχολούνται με τη βία , το φασισμό και τη διχόνοια , δεν έχουν ούτε θεό ούτε άνθρωπο.»

Απόσπασμα από την ομιλία του:

«Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι της Μακεδονίας των αγώνων, της Μακεδονίας του πολιτισμού, της Μακεδονίας του Μεγάλου Αλέξανδρου, της Μακεδονίας του Παύλου Μελά, σας μεταφέρω αγωνιστικό και πατριωτικό χαιρετισμό από το Ψηλορείτη, από τα Ανώγεια, από την Κρήτη ολόκληρη.

Της Κρήτης, που πρωταγωνίστησε στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας με τα τιμημένα σώματα Κρητών Μακεδονομάχων που μαζί με τον Παύλο Μελά ύψωσαν τοίχο σε όλους εκείνους που συστηματικά επιδίωκαν τον αφελληνισμό της Μακεδονίας μας.

Σας διαβεβαιώνω, ότι οι Κρήτες ήταν είναι και θα παραμείνουν στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, των αγώνων για λευτεριά, δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Για μας η Μακεδονία είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας, είναι, να μου επιτραπεί η φράση…η βόρεια προέκταση της Κρήτης.

Βρίσκομαι εδώ κουβαλώντας εκείνο το αληθινό πατριωτικό πνεύμα των Κρητών , των απελευθερωτικών αγώνων. Δεν βρισκόμαστε εδώ για να πατριδοκαπιλευτούμε αλλά να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε έναν αγώνα, καθαρό, λαϊκό, μακριά από εθνικιστικές φωνές, μακριά από όλους εκείνους που ήρθαν για τα…ψηφαλάκια.

Σε εκδηλώσεις σας τις σημερινές, δεν χωράνε ακραίες φωνές, δεν χωράνε ακρότητες.

Η χώρα αυτή έχει πληρώσει πολύ ακριβά, τον εθνικισμό.

Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί, ούτε και θέλουμε να ασκήσουμε πολιτική, αυτό που θέλουμε είναι να στείλουμε τα δικά μας μηνύματα, ως λαός, ως κλήρος στην διαπραγματευτική ομάδα, προκειμένου να κινηθεί έχοντας ως οδηγό την ιστορία, έχοντας ως οδηγό αυτούς που έγραψαν ιστορία, για να μπορέσει με τη σειρά της η ιστορία να τους τιμήσει και όχι να τους αφήσει μετεξεταστέους… Θέλω να πιστεύω ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων…

Αδέρφια μου Μακεδόνες

Ανταμώνουμε κάτω από τον ουρανό της Μακεδονίας μας για να δηλώσουμε ενώπιον θεού και ανθρώπων ότι σεβόμαστε την ιστορία μας, σεβόμαστε την καταγωγή μας, σεβόμαστε τα σπίτια μας, τις εκκλησιές μας, σεβόμαστε τους ανθρώπους όπου γης, σεβόμαστε το χθες το σήμερα και το αύριο όλα όσα επιφύλαξε η πορεία αυτού του τόπου και όλα όσα μας επιφυλάσσει η ζωή με την ματιά του θεού και πλάστη μας.

Ανταμώνουμε αδέρφια μου….

Και χωρίς κραυγές ανούσιες,

και φωνάζουμε δυνατά πως η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι Ελληνική, είναι μία είναι αδιαπραγμάτευτη, είναι η γειτονιά της Ελλάδας στην οποία και για την οποία, χιλιάδες έδωσαν το αίμα τους, όταν οι καιροί τους κάλεσαν να υπερασπιστούν τα χώματα των προγόνων μας, πέρα από πολιτικές, πέρα από συμφέροντα, πέρα από ιδεολογίες και ιδεοληψίες.

Ουδείς εκ των νεκρών μας δεν έθεσε το στέρνο του ενώπιον του εχθρού, σκεπτόμενος κόμματα και ιδεολογίες πολιτικές.

Στάθηκαν οι Μακεδονομάχοι μας ενώπιον του εχθρού σκεπτόμενοι τη Μακεδονική γη που αιώνες φιλοξενεί τα σπίτια των γονέων, τις εκκλησιές των ορθόδοξων γερόντων, σκεπτόμενοι ότι στα σπλάχνα της Μακεδονικής γης αναπαύονται οι νεκροί μας πρόγονοι που δεν ατίμασαν αλλά σεβάστηκαν την ιστορία.

Που δεν πλανήθηκαν ούτε όμως πλάνεψαν για να κλέψουν γη.

Το όνομα της γης ετούτης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…….

Εδώ που η οροσειρά της Ροδόπης και της Πίνδου αντηχούν τους αναστεναγμούς όλων όσων αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν, παρά τις όποιες δυσκολίες τα χώματα που γεννήθηκαν για να καταφέρουν τελικά να στήσουν και να μεγαλώσουν τις φαμίλιες τους.

Εδώ που η κοιλάδα του Νέστου και η κοιλάδα των Τεμπών μουσκέψανε από τον ιδρώτα τίμιων απλών ανθρώπων. Ελλήνων Μακεδόνων, που παρά τις όποιες ιστορικά καταγεγραμμένες αρρυθμίες δεν χωνεύτηκαν σε συμφωνίες ούτε χώνεψαν άλλες πέρα από την αλήθεια προσπάθειες αποδιοργάνωσης του κοινωνικού τους ιστού.

https://www.youtube.com/watch?v=MQ7rrM3WWuw

Anogi.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση