HomeHL-9Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού αυτήν την εβδομάδα στην Κρήτη

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού αυτήν την εβδομάδα στην Κρήτη

“Βουτιά” στο θερμόμετρο και βοριάδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού αυτήν την εβδομάδα στην Κρήτη, με βόρειους ανέμους, βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά να κάνουν την εμφάνιση τους σε ολόκληρο το νησί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, η οποία θα φτάσει έως και τους 10 βαθμούς Κελσίου από τις μέγιστες θερμοκρασίες, που επικρατούσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα σήμερα Δευτέρα αναμένεται ένας καιρός με αυξημένες νεφώσεις και βροχές οι οποίες θα ξεκινήσουν από τη δυτική Κρήτη και πολύ γρήγορα θα επεκταθούν και ανατολικότερα, κατά τόπους και πρόσκαιρα οι βροχές αυτές αναμένεται να είναι έντονες.

Στα ορεινά, σε μεγάλα υψόμετρα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις στη δυτική Κρήτη με ένταση στα 5 -6 Μποφώρ, στα ανατολικά θα διατηρήσουν αρχικά Νότιες διευθύνσεις έως και τα 4 Μποφώρ, από το μεσημέρι όμως αναμένεται να στραφούν σε ολόκληρη την Κρήτη από ΒΔ διευθύνσεις ενισχυόμενοι στα 5 – 6 Μποφώρ, με τάση όμως για εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε καλά για την εποχή επίπεδα με την ελάχιστη στου 10 βαθμούς και τη μέγιστη έως και τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση